Baltijos šalių regione daugiausia išleidžia lietuviai | KaunoDiena.lt

BALTIJOS ŠALIŲ REGIONE DAUGIAUSIA IŠLEIDŽIA LIETUVIAI

  • 1

Trijų Baltijos šalių vartojimas po truputį artėja prie Europos Sąjungos (ES) vidurkio, tačiau daugiausiai regione išleidžia Lietuvos gyventojai, rodo Eurostato duomenys.

Lietuvoje faktinės individualaus vartojimo išlaidos, vertinant pagal perkamosios galios paritetą, 2016 metais sudarė 85 proc. ES vidurkio (2015 metais – 83 proc.), Estijos – 72 proc. (71 proc.), Latvijos – 67 proc. (65 proc.), rodo ketvirtadienį paskelbti ES statistikos tarnybos duomenys.

Daugiausiai vartojimui pernai išleido Liuksemburgo gyventojai – 132 proc. ES vidurkio, o mažiausiai – bulgarai – 53 proc.

Tuo metu vienam gyventojui tenkantis Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP), skaičiuojant pagal perkamąją galią, pernai, palyginti su 2015 metais, nekito ir buvo 75 proc. ES vidurkio. Estijoje ir Latvijoje šis rodiklis siekė atitinkamai 75 proc. ir 65 procentus.

Faktinį individualų vartojimą sudaro asmenų suvartotos prekės ir paslaugos, nepriklausomai nuo to, ar už tas prekes ir paslaugas mokėjo namų ūkiai, ar valdžia, ar nevyriausybinės organizacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ramybe

peizeja zurnalistas nesamones nes jam sumoketi pinigai uz mela o isleidzia daugiausiai todel kad kainos pas mus didziausios is pabaltijos sesiu o juk visiems norisi svenciu net ir seime is skurcios triju tukstanciu algeles

SUSIJUSIOS NAUJIENOS