D. Grybauskaitė: JAE Lietuvai gali tapti vartais į Persijos įlankos rinkas | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: JAE LIETUVAI GALI TAPTI VARTAIS Į PERSIJOS ĮLANKOS RINKAS

  • 8

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) Lietuvos verslininkams gali tapti vartais į kitas Persijos įlankos rinkas, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Ši šalis savo mastais nėra didelė, bet labai dinamiška, išsivysčiusi regione. Mums tai geras taškas išeiti į Persijos šalių rinką“, - po susitikimo su JAE premjeru Mohammedu bin Rashidu al Maktoumu (Mohamedu bin Rašidu Maktumu) prezidentūros spaudos tarnybos išplatintame įraše teigė D. Grybauskaitė.

Pasak jos, Lietuva jau siūlo savo technologijas ir inovatyvius sprendimus JAE, o pasirašius ekonominio ir techninio bendradarbiavimo bei bendradarbiavimo atsinaujinančios energetikos ir energijos taupymo srityse susitarimus, abiejų šalių santykiai turėtų tapti dar glaudesni.

„Jau šiek tiek esame įžengę šioje šalyje - JAE policijos navigacijos sistemos yra iš Lietuvos, mūsų ledai, kai kurie kiti produktai. Išsikovojome galimybę išvežti mėsą ir kiaušinius. Šią šalį domina ne tik tradiciniai verslai, bet jie nori save pristatyti kaip inovatyvią šalį ir juos domina mūsų technologijos, startuolių technologijos, atsinaujinančios energetikos technolgijos, saulės baterijos, atliekų perdirbimo technologijos“, - kalbėjo Lietuvos vadovė.

D. Grybauskaitė pakvietė į Lietuvą atvykti JAE premjerą, o šalies ekonomikos ministras pažadėjo kitąmet atvykti į Lietuvą su didele verslo delegacija.

Statistikos departamento duomenimis, pernai tarpusavio prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir JAE siekė maždaug 82 mln. eurų. Beveik 77 mln. eurų šios apyvartos sudaro Lietuvos eksportas. Lietuvoje šią vasarą viešėjęs JAE užsienio reikalų ir tarptautinio bendradarbiavimo ministras Abdullah bin Zayedas al Nahyanas (Abdula bin Zajedas Nahjanas) tvirtino, jog dvišaliai prekybos rodikliai yra per maži.

Tiesioginės JAE investicijos Lietuvoje siekia beveik milijoną eurų. Lietuvos investicijos ten nėra skelbiamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Povilas

Eilinis pavyzdys, kurių yra jau ne vienas, kad galima prekiauti SU PATIKIMAIS PARTNERIAIS, o ne stengtis rytų šalyje uždirbti truputi daugiau... ir gauti per nagus nuo jų arogancijos, nepastovumo ir visokio kitokio niekinimo bei atsisakymo prekiauti , jei nesutinkame su jų grobuoniška politika...

ups

dieve saugok mus nuo tos "rinkos".....

geda

matyt arabai nori musu mergu tai ir galvoja apie prekyba su ubagais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS