Darbas, kuriame nėra šventinių dienų | KaunoDiena.lt

DARBAS, KURIAME NĖRA ŠVENTINIŲ DIENŲ

„Iš pradžių buvo labai sunku ir baisu, sakiau, kad atidirbsiu pusę metų ir išeisiu. Dabar jau dirbu du su puse metų. Malonu padėti žmonėms. Nors prikaustytų prie lovos pas mus ir nedaug, tokių žmonių tikrai yra“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Misija: Vilnija“ pasakodama apie savo darbo kasdienybę ir namuose jos laukiančius pacientus sakė socialinė darbuotoja Stasė Boiko.

„Gyvenimas kartais suduoda smūgių“, – sako šios istorijos herojai. Tuomet pasikliauti tenka ne vien tik savimi, būtina ir kitų žmonių pagalba.

„Sulaukus specialistų pagalbos, gyvenimo kokybė gali būti daug geresnė. Todėl nesijaučiu nuskriaustas“, – tikina Andrejus Galuška, jau daugiau nei dešimtmetį sergantis sunkia liga ir savo namuose sulaukiantis socialinių darbuotojų.

Be kitų žmonių pagalbos Andrejus, pripažįsta, negalėtų atsikelti iš lovos, ką jau kalbėti apie maisto pasigaminimą ar namų tvarkymą, todėl jaučiasi dėkingas už jam skiriamą priežiūrą.

Socialinės darbuotojos Galina ir Stasė bei slaugytoja Vanda kasdien aplanko slaugomus žmones namuose ir suteikia visokeriopą pagalbą. Moterys neslepia, kad imtis šio darbo buvo labai sunku ir kaustė baimė.

„Iš pradžių buvo labai sunku ir baisu, sakiau, kad atidirbsiu pusę metų ir išeisiu. Dabar jau dirbu du su puse metų. Malonu padėti žmonėms. Nors prikaustytų prie lovos pas mus ir nedaug, tokių žmonių tikrai yra“, – sakė socialinė darbuotoja Stasė Boiko. Moteris pripažino, kad darbui neretai tenka aukoti savaitgalius ir šventines dienas, tačiau, kai veikla mylima, – viskas suderinama.

Apie tai, kaip atrodo socialinių darbuotojų darbo kasdienybė ir kas gali sulaukti pagalbos namuose, daugiau – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kiekvienam savo

O aš 24 val.per parą taip dirbu,kadangi prižiūriu su negalia,ir nieko,kur dingsi,gyvas į žemę nesulysi.

Pagarba

žmonėms, dirbantiems tokį darbą. Nuoširdžiai dirbantiems. Ir žinoma, turi būti tokio darbo verti atlyginimai. Bet mūsų valdžiai kol kas dzin.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS