Daugiabučių modernizavimui – dar 192 mln. eurų europinės paramos | KaunoDiena.lt

DAUGIABUČIŲ MODERNIZAVIMUI – DAR 192 MLN. EURŲ EUROPINĖS PARAMOS

  • 0

Daugiabučių atnaujinimui skirta dar 192 mln. eurų europinės paramos, o per artimiausius penkerius metus į šį fondą numatoma pritraukti dar daugiau kaip 700 mln. eurų.

Finansų ir Aplinkos ministerijos ir nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) pasirašė sutartį dėl Daugiabučių namų modernizavimo fondo papildymo, trečiadienį pranešė „Invega“.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad fondas padės ne tik mažinti energetinių resursų vartojimą, daugiabučių gyventojų išlaidas už šildymą, bet ir plės kapitalo rinką.

„Nacionalinė plėtros įstaiga pritrauks privačias lėšas į daugiabučių namų modernizavimą inovatyviomis bei iki šiol nenaudotomis kapitalo rinkos priemonėmis“, – pranešime teigė ministrė. 

Papildomai pritraukus privačių finansuotojų lėšų ir pasitelkus į fondą grįžusias lėšas „Invega“ planuoja šiems projektams artimiausiais metais skirti iki 960 mln. eurų.

Fondas, nuo 2015 metų teikiantis lengvatines paskolas daugiabučių renovacijai, jau investavo daugiau nei 400 mln. eurų. Lietuvoje atnaujinta daugiau nei 3,5 tūkst. namų – apie 12 proc. visų renovuotinų daugiabučių.

Šiuo metu šalyje įgyvendinama apie 1,3 tūkst. modernizavimo projektų, o iki 2050 metų jų skaičius, tikimasi, sieks 30 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS