Dėl nesaugių gaminių bendrovėms skirtos baudos | KaunoDiena.lt

DĖL NESAUGIŲ GAMINIŲ BENDROVĖMS SKIRTOS BAUDOS

Rinkoje nustatyti nesaugūs produktai - kosmetika, elektrotechnikos gaminiai ir žvakės: plaukų džiovintuvas galėjo užmušti žmogų, prausikliai ir žvakės dėl panašumo į saldumynus - kelti pavojų vaikams. Bendrovėms skirtos baudos, informuoja Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT).

VVTAT Panevėžio apskrities skyrius atliko patikrinimą Panevėžyje esančiame „Maximos“ prekybos centre, kur bandymams atrinko galimai saugos reikalavimų neatitinkantį plaukų džiovintuvą (importuotojas - bendrovė „Franmax“).

Atlikus bandymus buvo nustatyta, kad plaukų džiovintuvas neatitiko ženklinimo ir saugos reikalavimų, t. y. nebuvo nurodytas visas gamintojo adresas, netinkamai pateikta informacija naudojimo taisyklėse, neužtikrinta apsauga nuo elektros smūgio, neatitiko nurodyta naudojamoji galia ir kt. Plaukų džiovintuvui nustatyta rimta rizika - asmuo gali patirti elektros smūgį ir gali būti užmuštas elektros srove. Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, už Produktų saugos įstatymo nuostatos - teikti į rinką tik saugius gaminius - pažeidimą „Franmax“ skirta 796 eurų bauda.

VVTAT Utenos apskrities skyrius atliko patikrinimą bendrovės „Grantus“ valdomoje elektroninėje parduotuvėje www.grantus.lt ir nustatė, kad bendrovė į rinką teikė kosmetikos produktams keliamų reikalavimų neatitinkančius gaminius.

Apžiūros metu nustatyta, kad prausikliai voniai „Tropical Dream“, „Limbo Dance“, „Summer Night“ ir „Mysterious Kiss“ skleidžia stiprų, patrauklų konditerinių gaminių kvapą, taip pat savo forma, išvaizda, dydžiu ir pakuote imituoja šokolado plyteles. Tarnyba pažymi, kad kosmetikos gaminiai, savo išvaizda primenantys maisto produktus ir atrodydami kitokie, negu yra iš tikrųjų, kelia pavojų vartotojų ir ypač vaikų sveikatai ir saugai. Už produktų saugos įstatymo pažeidimą bendrovei „Grantus“ skirta 796 eurų bauda.

VVTAT Utenos apskrities skyrius atliko kosmetikos gaminių ženklinimo įvertinimą bendrovės „Natūralios idėjos“ elektroninėje parduotuvėje www.soaphouse.lt ir nustatė, kad saugos reikalavimų neatitiko dvylikos pavadinimų muilai - „Cake Decoration Lavender“, „Cake Decoration Strawberry“, „Cake Soap Amber“, „Cake Soap Chocolate“, „Cake Soap Cinnamon Vanilla“, „Cake Soap Lemongrass and Bergamot“, „Cupcake Decoration Amber“, „Cupcake Decoration Chocolate“, „Cupcake Decoration Cinnamon Vanilla“, „Cupcake Decoration Lavender“, „Cupcake Soap Lemongrass and Bergamot“, „Cupcake Soap Strawberry“, kurie, nebūdami maisto produktais, savo forma, išvaizda, dydžiu bei pakuote imitavo konditerijos gaminius. Už Produktų saugos įstatymo pažeidimą bendrovei „Natūralios idėjos“ skirta 796 eurų bauda.

VVTAT Marijampolės apskrities skyrius atliko kosmetikos gaminių ženklinimo įvertinimą elektroninėje parduotuvėje www.getnaked.lt ir nustatė, kad individualią veiklą vykdanti Rita Lapaitė į rinką teikė kosmetikos produktams keliamų reikalavimų neatitinkančius gaminius. Apžiūros metu nustatyta, kad kosmetikos gaminiai - vonios burbulas „Mooncake Tiramisu“ ir šveičiamieji kubeliai kūnui „Kiwi Softly“, „Cosmo berry“, „Peony Jam“, skleidžia stiprų, patrauklų konditerinių gaminių kvapą, taip pat savo forma, išvaizda, dydžiu ir pakuote imituoja pyragaičius ir želinius saldainius. Už Produktų saugos įstatymo pažeidimą individualią veiklą vykdančiai R. Lapaitei skirta 144 eurų bauda.

VVTAT Marijampolės apskrities skyrius atliko patikrinimą elektroninėje parduotuvėje www.ekozvakes.lt ir nustatė, kad individualią veiklą vykdantis Andrius Rebždys į rinką teikė saugos reikalavimų neatitinkančias žvakes. Apžiūros metu nustatyta, kad žvakės skleidžia stiprų, patrauklų konditerinių gaminių kvapą, taip pat savo forma, išvaizda, dydžiu ir pakuote imituoja desertinius pyragaičius - keksiukus. Už Produktų saugos įstatymo pažeidimą individualią veiklą vykdančiam Andriui Rebždžiui skirta 144 eurų bauda.

Visi komercinės veiklos subjektai įpareigoti nedelsiant iš rinkos pašalinti pavojingus produktus, įspėti vartotojus bei susigrąžinti iš vartotojų jau įsigytus nesaugius produktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS