Didžiajai rudens krizei net neprasidėjus, darbuotojams siūlomi mažesni atlyginimai | KaunoDiena.lt

DIDŽIAJAI RUDENS KRIZEI NET NEPRASIDĖJUS, DARBUOTOJAMS SIŪLOMI MAŽESNI ATLYGINIMAI

  • 3

Šiuo metu viskas nenumaldomai brangsta ir dažnai tenka sekti asmenines pajamas. O ekspertai pažymi, kad jau trečias mėnuo, kuomet naujų darbuotojų ieškantys darbdaviai siūlo mažesnes algas, nei būtų pasiruošę mokėti anksčiau. Apie tai LNK reportaže buvo kalbamasi su įdarbinimo rinkos žinove „Talent Laugh“ vadove Laura Giliene.

– Tai kiek mažiau ir kokiems darbuotojams siūlomi mažesni atlyginimai?

– Jei mes kalbame apie mažesnius darbo atlygius, matome tendenciją, kad jie mažėja. Mažėja nuo liepos mėnesio apie 70 eurų. Tačiau mažėja ne visiems, o daugiausiai tarp nekvalifikuotų darbuotojų. Jeigu kalbame apie tiesioginę paiešką, tai darbuotojai patys diktuoja savo sąlygas. Darbdaviai nusiteikę mokėti tiek, kiek jie paprašo.

– Kokie specialistai gali džiaugtis šituo periodu?

– Tendencija išlieka ta pati – informacinių technologijų specialistai, finansų sektoriuje dirbantys asmenys. Dabar ypač paklausūs atsinaujinančios energetikos specialistai.

– O kaip dėl darbo skelbimų – yra pokytis?

– Darbo skelbimų daugėja. Šiuo metu atvirų darbo skelbimų – virš 22 tūkst., bet beveik 10 tūkst. darbo skelbimų yra Vilniuje. Tikėtina, kad regionai turėtų skaudžiai reaguoti į atleidimus, nes, kiek girdėjau, regionuose labai stiprūs atleidimai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Anksčiau buvo kalbama apie aukso amžių darbuotojams. Kokia situacija dabar?

– Kvalifikuotų darbuotojų visą laiką trūko ir visą laiką trūks, nes Lietuva labai maža šalis. Natūralu, kad kvalifikuotų darbuotojų tikrai reikės ir jiems atlyginimai tikrai nemažės. Bet jeigu kalbame apie darbininkus, tai, tikėtina, bus sudėtingesnė situacija toje srityje.

Kai ką galbūt keis robotai, kai kurias funkcijas paskirstys esamiems darbuotojams ir nepriims naujų. Tai su kvalifikuotais darbuotojais, manau, išliks aukso amžius, bus sudėtingiau kitiems žmonėms.

– Ar gali būti taip, kad seniau dirbantys gali staiga tapti ne be tokie reikalingi darbdaviams?

– Situacija būna įvairi. Pasitaiko, kad atėjęs naujas darbuotojas kartais gauna daugiau negu seniau dirbantis. Naujas darbuotojas žino rinką, o jau seniau dirbantis žmogus yra lojalus. Tačiau naujokai dažnu atveju dar būna ir brangesni.

– Kaip elgsis darbdaviai ir ar bus darbo?

– Bus skirtingos situacijos. Mes išgyvenam tikrai sunkų laikotarpį COVID-19 aplinkoje. Labai noriu tikėti, kad išmokom tam tikras pamokas ir stengsimės priimti geriausius sprendimus, bet, tikriausiai, bus įvairūs scenarijai. Ir atleidimai, ir atlyginimų mažėjimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jau seniai

siulomi mazesni. Mazdaug trecdaliu maziau,nei pernai panasiu laiku.

KAIP FAINIAI. O SU VANDENS PATRANKA PAS KUMELĘ BUS GALIMA NU

.

Anonimas

Tegul darbdaviai patys dirba, kiek pinigų ant atlyginimų sutaupys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS