Didžiausioje Rusijos verslo parodoje – lietuvių desantas | KaunoDiena.lt

DIDŽIAUSIOJE RUSIJOS VERSLO PARODOJE – LIETUVIŲ DESANTAS

Rusijai įvedus sankcijas, prekyba tarp Lietuvos ir Rusijos sumažėjo, bet ši vis tiek išlieka didžiausia ne tik prekybos partnere – apyvarta siekia 8 milijardus eurų. Rusijai skelbiant apie ekonomikos atsigavimą, Lietuvos diplomatai siūlo Lietuvą pasirinkti kaip tranzito ir modernių technologijų šalį.

O mūsų verslininkai, pavyzdžiui, didžiausioje Rusijos parodoje Jekaterinburge intensyviai ieško žaliavų tiekėjų ir naujų rinkų. Čia didžiausius paviljonus pristatė ir Japonija, Vokietija, Italija, Indija.

„Uralo verslas domisi Lietuvos įmonėmis, ieško kontaktų daugelyje pramonės sričių. Tikimės, kad ir šioje parodoje Lietuvos verslas ras partnerių turizmo, medienos, technologijų srityse“, – teigia Sverdlovsko srities tarptautinių ir ekonominių ryšių su užsieniu ministras Andrejus Sobolevas.

Lietuvos verslininkai pripažįsta, kad vystyti verslą Rusijoje lengviau su vietos partneriais, bet kad čia sudėtingiau ir rizikos daugiau taip pat neslepia. Verslą vilioja didesnės nei kitur žaliavų rinkos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Bet be karinių terminų - NIEKAIP.

loja sika susiriesdami

ir tuoj pat lekia su visais verslianyku desantininkais tartis y rusija ,kad rusai snukiu neuzkistu uz 8 milijardus euru

Turkas

Gribauskaitei ir Landsbergiui bus šokas,kai lietuvis susitars su rusu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS