Draudimo rinkos laukia pokyčiai | KaunoDiena.lt

DRAUDIMO RINKOS LAUKIA POKYČIAI

  • 0

Momentinis draudimas, naujos globalios rizikos ir didesnis dėmesys civilinei atsakomybei – tokių pokyčių draudimo rinkoje laukiama per artimiausius kelerius metus.

Apie besikeičiančius verslo ir gyventojų poreikius bei jų įtaką draudimo rinkos dalyviams bus diskutuojama pagrindinėje metinėje draudimo konferencijoje Lietuvoje „Draudimo forumas 2016“, prasidėsiančioje spalio 14 d., Druskininkuose.

„Draudimo rinka keičiasi: susiduriame su naujo tipo globalinėmis rizikomis, kurių poveikis vis aktualesnis ir įmonėms Lietuvoje, o gyventojai vis dažniau ieško naujų draudimo produktų, kurie geriau atitiktų jų individualius poreikius, jais būtų galima lanksčiau naudotis. Į šiuos pokyčius neišvengiamai turės reaguoti draudimo bendrovės, pasiūlysiančios naujus produktus, ir draudimo brokeriai, kurių klientų pasitenkinimas priklausys ne vien nuo gebėjimo parinkti finansiškai optimalų pasiūlymą, bet ir išgirsti individualius jų poreikius“, – sako Draudimo brokerių rūmų prezidentas Arūnas Adomaitis.

Pasak A. Adomaičio, pagrindinėmis artimiausių kelerių metų tendencijomis draudimo rinkoje taps naujos momentinės ir globalios rizikos bei civilinės atsakomybės draudimo vertinimas privačioje ir vadovavimo srityje.

„Privačių klientų srityje laukia dvi naujovės. Viena jų – tai momentinės rizikos ir naujų produktų atsiradimas, kuris leistų rinktis lankstesnį draudimo apsaugos variantą kur kas trumpesniam laikotarpiui negu iki šiol, pavyzdžiui, tik keliaujant automobiliu ar dalyvaujant sporto varžybose. Kitas vis aktualesnis dalykas yra asmens civilinė atsakomybė siekiant apdrausti savo ar savo šeimos narių veiksmus, kurie gali padaryti žalos kitiems“, – sako A. Adomaitis.

Tuo metu verslas, pasak A. Adomaičio, artimiausioje ateityje vis dažniau ieškos būdų, kaip apsidrausti nuo globalaus tipo grėsmių, tarp kurių – terorizmas, kibernetinės atakos ar technologiniai trikdžiai. Be to, verslo srityje vis didesnę reikšmę įgyja ir vadovo civilinės atsakomybės samprata, kadangi netinkami vadovaujančio asmens sprendimai gali lemti dideles reguliuojančių institucijų baudas ar staigų klientų ir rinkų praradimą.

Artėjančioje konferencijoje „Draudimo forumas 2016“ pranešimus šiomis ir kitomis aktualiomis temomis skaitys įvairūs savo sričių specialistai: teisininkai, draudimo asociacijų, reguliuojančių institucijų, teisėsaugos atstovai. „Draudimo forumas 2016“, kurį organizuoja Draudimo brokerių rūmai, vyks spalio 14-15 dienomis, Druskininkuose. Konferencijoje planuojama sulaukti per 650 dalyvių iš visos šalies.

Draudimo brokerių rūmai yra 2004 m. įsteigta asociacija, vienijanti draudimo brokerius ir įgyvendinanti jų savivaldos principus. Asociacijos nariai yra išlaikę draudimo brokerių kvalifikacinį egzaminą ir turi tai patvirtinantį veiklos pažymėjimą. Šiuo metu asociacijai priklauso 951 draudimo brokeris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS