A. Dulkys: svarbu parengti naują valstybinę audito strategiją | KaunoDiena.lt

A. DULKYS: SVARBU PARENGTI NAUJĄ VALSTYBINĘ AUDITO STRATEGIJĄ

  • 0

Į valstybės kontrolieriaus postą siūlomas ekonomistas Arūnas Dulkys sako, kad vienas pagrindinių jo darbų artimiausiu metu bus naujos valstybinės audito strategijos rengimas.

„Taip, aš jos ekscelencijai (prezidentei Daliai Grybauskaitei - BNS) sutikimą daviau, bet dabar tam sutikimą turi duoti Seimas. Išreikštas didžiulis pasitikėjimas. Aš šioje institucijoje dirbu 8 metus, teko darbuotis jau su dviem valstybės kontrolieriais“, - BNS sakė A.Dulkys.

Anot jo, dabartinė audito strategija galioja iki 2015 metų pabaigos.

„Dabar yra galiojanti strategija, bet reikia rengti naują. Betarpiškas darbas vyksta su Seimo audito komitetu, vyksta parlamentinė kontrolė“, - kalbėjo A.Dulkys.

Jo teigimu, tarp tęsiamų Valstybės kontrolės darbų yra įvairių kokybinių sistemų diegimas.

„Institucija ir buvę kontrolieriai padėjo stiprius pamatus, bet yra darbų, kurių buvę kontrolieriai nespėjo padaryti. Mes turime tarptautinį išorinį, ekspertinį vertinimą ir duota rekomendacijų, kaip mes galėtume koreguoti savo darbą, paruoštos naujos darbuotojų atestavimo tvarkos“, - sakė A.Dulkys.

D.Grybauskaitė A.Dulkį į naujas pareigas pasiūlė trečiadienį - jis pakeistų kadenciją baigiančią Giedrę Švedienę, kuri paliktų postą nuo balandžio 14 dienos. A.Dulkys penkerių metų kadencijai būtų paskirtas nuo balandžio 15 dienos, jei tam pritars Seimas.

A.Dulkys nuo 2007 metų dirba Valstybės kontrolės 8-ojo audito departamento direktoriumi - šis departamentas atsakingas už Europos Sąjungos struktūrinių lėšų panaudojimo teisingumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS