EK patvirtino 10 mln. eurų paramą Lietuvos pieno gamintojams | KaunoDiena.lt

EK PATVIRTINO 10 MLN. EURŲ PARAMĄ LIETUVOS PIENO GAMINTOJAMS

  • 1

Sunkumų dėl pieno krizės patiriantiems Lietuvos ūkininkams Europos Komisija (EK) numatė 10,66 mln. eurų paramos iš Europos Sąjungos žemės ūkio rezervo.

Pirmadienį Briuselyje buvo pritarta reglamento projektui dėl neatidėliotinos paramos, pranešė Žemės ūkio ministerija.

„Daugkartinis kreipimasis į EK ir žemės ūkio komisarą davė vaisių ir Lietuvos ūkininkus pasieks daugiau kaip 10 mln. eurų pagalba. Šie metai ūkininkams buvo nelengvi, tad ši finansinė parama labai laukta“, – pranešime sakė ministras Kęstutis Navickas.

Parama iš viso pasieks 22 šalių ūkininkus, kuriuos neigiamai paveikė nepalankios oro sąlygos ar specifiniai sunkumai atskiruose sektoriuose. Lietuvai skirta 10,66 mln. eurų, Latvijai – 6,8 mln. eurų, Estijai – 1,72 mln. eurų.

Kiekviena šalis narė turi iki rugsėjo 30 dienos informuoti EK, kuriuos ekonominių sunkumų patyrusius šalies sektorius ir ūkius parems bei kokiais kriterijais remiantis bus skiriama parama.

ES parama turės būti išmokėta ne vėliau kaip iki 2024 metų pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Komentaras

Kaip suprasti šitą pranešimą"Paramą pieno gamintojams" ,o bus skiriama bet kuriems sektoriams, išmokėta bus iki2024pabaigos. Kyla klausimas,ar čia rašė blaivus. Ar skęstantį gelbėja,kai skęsta,ar kai palaidoja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS