Eksportuotų prekių kainos per metus augo 2,2 proc. | KaunoDiena.lt

EKSPORTUOTŲ PREKIŲ KAINOS PER METUS AUGO 2,2 PROC.

  • 0

Lietuvos eksportuotų prekių kainos per metus – kovą, palyginti su pernai kovu, padidėjo 2,2 proc., importuotų prekių – sumažėjo 2 proc., o per mėnesį – kovą, palyginti su vasariu, jos mažėjo atitinkamai 0,7 proc. ir 3,3 proc., skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Iš eksportuotų prekių labiausiai – 22,7 proc. – per mėnesį atpigo elektra. Plaušiena, popierius ir kartonas atpigo 12,9 proc., pagrindiniai chemikalai, trąšos ir azoto junginiai, pirminių formų plastikai ir sintetinis kaučiukas – 7,7 proc., bet pabrango pesticidai ir kiti agrochemijos produktai – 12,5 proc., žemės ūkio vienmečiai augalai – 5,7, konstrukciniai metaliniai gaminiai – 4,8 proc.

Iš importuotų prekių labiausiai – 38,2 proc. – atpigo gamtinės dujos. Elektra pigo 16,2 proc., vienmečiai augalai – 3,1, bet pabrango žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 8,6 proc., pesticidai ir kiti agrochemijos produktai – 4,8 proc., žemės ūkio daugiamečiai augalai – 3,2 proc.

Iš euro zonos importuotų prekių kainos per metus padidėjo 4,8 proc., ne iš euro zonos – sumažėjo 6,9 proc., o per mėnesį –  sumažėjo atitinkamai 0,5 proc. ir 5,5 proc. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS