Eurostatas: metinė infliacija Lietuvoje gegužę – didesnė nei vidutiniškai ES | KaunoDiena.lt

EUROSTATAS: METINĖ INFLIACIJA LIETUVOJE GEGUŽĘ – DIDESNĖ NEI VIDUTINIŠKAI ES

  • 5

Suderinta metinė infliacija Lietuvoje gegužę buvo didesnė nei vidutiniškai Europos Sąjungos (ES) šalyse, skelbia Eurostatas.

Lietuvoje infliacija siekė 10,7 proc. bei buvo septintoje vietoje ES. Didžiausia ji buvo Vengrijoje (21,9 proc.), toliau rikiavosi Lenkija ir Čekija (po 12,5 proc.), Slovakija ir Latvija (po 12,3 proc.) bei Estija (11,2 proc.).

Visoje ES kainos per metus padidėjo vidutiniškai 7,1 proc., o vien euro zonoje – 6,1 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O kur senatvės pensijų įprastas didinimas nuo liepos?

Šių metų pirmą ketvirtį metinė infliacija buvo 16,6 proc. Gegužę ji beveik 11 proc. Iš to seka, kas pensija privalėjo nuo liepos didinti ne mažiau kaip 14 proc. Kodėl to nepadarė? Gal išvigė viešus pinigus tiek, kad nebėra nė senukams ir pasiligojusiems sumokėti? Be to, infliacija už gegužę tik arti 11 proc tik dėl to, kad į rinką paleido itin žrastos kokybės benziną, dyzeliną. Tarša nuo tokių prastų detalų tokia, kad kur didesni transporto srautai, reikia dtis tespiratorius. Tokio prasto benzino Europoje jau niekas nebegalioja, tai yra draudžiama. Vien su pigiu benzinu numušė kažkiek infliaciją, paskui nutilo apie pensijų didinimą, kuris privalomas. Ištisai žmonių mulkinimas .

Povilas

Infliacija didesne, bet algos mazesnes. Kaip visada

22%

sakyciau cia sveilniai pasakyta.... gerove....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS