Finansų ministras: progresyvumą Lietuvoje galima pasiekti mažinant mokesčius | KaunoDiena.lt

FINANSŲ MINISTRAS: PROGRESYVUMĄ LIETUVOJE GALIMA PASIEKTI MAŽINANT MOKESČIUS

  • 2

Lietuvos finansų ministras pareiškė, kad Lietuvoje galima siekti didesnio mokesčių progresyvumo, tačiau tai reiktų daryti mokesčius mažinant mažiausias pajamas gaunantiems žmonėms. Pasak Rimanto Šadžiaus, mokesčių didinimas kaip tik būtų žalingas šalies ekonomikai.

„Gyventojų pajamų apmokestinimo progresyvumą galima pasiekti tiktai mažinant mokesčius tiems, kurie mažiau uždirba, o ne didinant darbo jėgos apmokestinimą, kas (ką ir Europos institucijos pripažįsta) nebūtų sveika Lietuvos ekonomikai“, - antradienį sakė R.Šadžius Alytaus radijui „FM99“.

Pirmadienį R.Šadžius Briuselyje teigė, kad Lietuvoje galimas didesnis mokesčių progresyvumas.

„Vienas dalykų, kuriuos supratome turintys pakeisti - aukštesnis nei normalus darbo užmokesčio apmokestinimas. Manau, kad galime įsivaizduoti perėjimą prie labiau progresyvių mokesčių. (...) Bet labiau progresyvi sistema galėtų būti ne didinant mokesčius daugiau uždirbantiems, bet sumažinant mokesčius mažiau uždirbantiems“, - pirmadienį Europos Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komiteto („Econ“) posėdyje Briuselyje sakė finansų ministras.

„Mūsų politinė darbotvarkė yra tokia, kuri leidžia siekti daugiau pažangos ir ateityje“, - pridūrė ministras.

R. Šadžius pernai yra sakęs, kad pirmąjį 2014 metų pusmetį bus apsispręsta dėl mokesčių reformos, o progresinių mokesčių idėjos neatsisakoma.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau yra sakęs, kad šalyje įvesti progresinių mokesčių nėra galimybės, nes gyventojai gauna mažus atlyginimus, todėl įvedus tokią mokesčių sistemą, būtų prarasta dalis biudžeto pajamų.

Seimas 2008-2012 metais ne kartą atmetė „tvarkiečių“ ir socialdemokratų teiktas pataisas dėl progresinių mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Už N. Puteikį

Parašai už pretendentą į prezidentus gerb. N. Puteikį renkami Kaune, Vytauto pr. 30, vaistinėlėje "Kotrynėlė", darbo dienomis nuo 8,00 iki 17,00 val. ir šeštadieniais -- nuo 10,00 iki 13 val. Pasirašant reikia turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę. Pasirašyti galima tik 1 kartą! Arba parašų rinkimo lape, arba el. būdu. Turintys banko korteles gali pasirašyti ir el. būdu:https://aikis.vrk.lt Rekomenduotina apsilankyti internetiniame puslapyje www.puteikis.lt . Čia nuolat atnaujinama informacija. Gerbiamieji, su šios informacijos turiniu supažindinkite kiek galima daugiau žmonių. Ačiū.

Taigi taigi

Tai kaip čia yra, kad vakar dienos straipsnyje tai buvo parašyta - " kad reikėtų numatyti darbo apmokestinimo srityje šiek tiek didesnius mokesčius" ? Tai melas ant melo? Manau, kad iš vis jokiais mokesčiais neapmokestinamos pajamos pagal dabartines kainas turėtų būti apie 1500 lt per mėnesį, tegul ponas pasižiūri kokios neapmokestinamos pajamos Vokietijoje. Jei darbo jėga yra prekė, tai prekės savikaina turi būti neapmokestinama, tai žmogui reikalingos pragyvenimo išlaidos, vaikams auginti, būstui, maistui, sveikatai turi būti neapmokestinamos. Gal tas ministras galėtų išgyventi su vaikučiais iš 570 litų per mėnesį? Manau, kad pragyvenimui reikalingų pinigų apmokestinimas yra genocidas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS