Finansų ministras: šiemet biudžetas gali būti perteklinis | KaunoDiena.lt

FINANSŲ MINISTRAS: ŠIEMET BIUDŽETAS GALI BŪTI PERTEKLINIS

  • 2

Finansų ministras Rimantas Šadžius sako, kad suskaičiavus šių metų biudžetą yra tikimybė, jog jis bus perteklinis.

„Jeigu mums pavyks suvaldyti procesus biudžeto formavimo, jei pavyks nepridaryti klaidų nei pajamų dalyje, nei planuojant išlaidas, manau, kad viskas bus tvarkoje. Tikrai realu pasiekti suplanuotus subalansuotus finansų tikslą 2017 metais. Aš asmeniškai manau, kad yra didelė tikimybė, kad suvedę 2016 metų rezultatus, mes jau pamatysime nediduką pliusą“, - atsakydamas į klausimą, ar Seimo rinkimai gali paveikti valstybės biudžetą, interviu Žinių radijui kalbėjo R.Šadžius.

Jo teigimu, šiuo metu yra daugybę pasiūlymų, susijusių su biudžeto išlaidomis ir juos priėmus, deficitas padidėtų stipriai.

„Pamėginau susumuoti dabar esančius pačius svarbiausius pasiūlymus NPD iki MMA padidinti, maisto produktams PVM tarifą sumažinti, socialinis modelis mums kainuos. Tai yra maždaug 2 proc. nuo BVP pajamų dalyje. Mes turime poreikių sąrašą kitiems metams didinti išlaidas taip pat apie 0,5 mlrd. eurų ir tai yra 1,8-1,9 proc. nuo BVP. Tai yra 4 proc. prie mūsų šiemet planuojamo 5 proc. Tai bus didžiulis smūgis, tai garantuota deficito perviršio procedūra, garantuotas dvigubai, keturgubai pabrangęs skolinimasis“, - tvirtino ministras.

R.Šadžius jau balandžio pabaigoje buvo minėjęs, kad subalansuotą biudžetą Lietuva gali pasiekti dar šiemet. Pagal Vyriausybės stabilumo programą kitąmet bus pasiektas subalansuotas biudžetas, o 2018 ir 2019 metais laukiama atitinkamai 0,8 proc. ir 0,9 proc. biudžeto perviršio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gali buti

bet nebus

derybininkas

tai gal pavogtas pensijas grazinsi kol nepabegai i europa ar vel skirsi karui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS