Ignalinos AE išmontuota beveik trečdalis įrangos | KaunoDiena.lt

IGNALINOS AE IŠMONTUOTA BEVEIK TREČDALIS ĮRANGOS

  • 2

Neveikiančioje Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) nuo 2010 metų jau išmontuota per 50 tūkst. tonų įrangos ir susijusių konstrukcijų - 32 proc. įrangos kiekio, kurį planuojama išmontuoti per visą eksploatavimo nutraukimo laikotarpį.

Vien pernai buvo išmontuota per 5 tūkst. tonų įrangos, pranešė IAE.

Didžioji dalis tokios įrangos, praėjusi užterštumo radionuklidais patikrinimą, parduodama aukcionuose kaip metalo laužas. Likusi dalis laikinai saugoma įmonės teritorijoje iki pervežimo galutiniam dėjimui į atliekynus.

2018 metais IAE surengė 69 aukcionus įmonei nereikalingam turtui parduoti, kurių metu uždirbo beveik 1,9 mln. eurų pajamų. Iš jų beveik 1 mln. eurų buvo gautas pardavus išmontuotą įrangą.

Išmontavimo ir dezaktyvavimo darbai atliekami pagal nustatytą darbų grafiką IAE personalo jėgomis. Darbai finansuojami Tarptautinio Ignalinos eksploatavimo nutraukimo rėmimo fondo ir Ignalinos programos lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

tik trecdalis, o kiek simtu milijardu jau isvogta. Visaginas maitina Briuselio, Lietuvos vagiu gaujas, o lietuviai by.bi grauzia. Taip demokratiska ar ne?Ir galo nematyti VAGYSTEM prisidengus ,,uzdarymu,,.

Alis Petkus...

būtų veikusi iki šiandien, gražuolė maitintoja... bet atėjo auštrevičius...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS