Kaimo vietovių strategijoms įgyvendinti – 110,3 mln. eurų | KaunoDiena.lt

KAIMO VIETOVIŲ STRATEGIJOMS ĮGYVENDINTI – 110,3 MLN. EURŲ

  • 4

Lietuva Europos Komisijai buvo įsipareigojusi kaimo vietovių vietos veiklos grupių (VVG) strategijų atranką baigti iki š. m. birželio mėnesio pabaigos.

Birželio 15 d. įvyko paskutinis Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės ,,LEADER“ projektų atrankos komiteto posėdis, kuriame baigtos svarstyti kaimo vietovių VVG parengtos vietos plėtros strategijos (VPS).

49 VVG pateikė paraiškas gauti paramą VPS įgyvendinti. Pažymėtina, kad visos paraiškas pateikusios VVG gaus ES finansavimą parengtoms VPS įgyvendinti (tarp jų ir 3 dvisektorių – kaimo vietovių ir žuvininkystės strategijos).

Kaimo vietovių strategijoms įgyvendinti per 2014–2020 metų laikotarpį bus skirta 110,305 mln. eurų KPP lėšų.

Atrinktose VPS dominuoja priemonės, skirtos verslui, darbo vietų kūrimui. Įgyvendinus VPS planuojama sukurti daugiau nei 1 400 naujų darbo vietų. Taip pat nemažą dalį lėšų planuojama skirti paramai pagrindinėms paslaugoms ir kaimų atnaujinimui kaimo vietovėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kęstas Br.

Ar išsilaikyssime mes, lietuviai, prieš didžiulę migrantų bangą? Vytautas Radžvilas teigia, kad cinizmo ir korupcijos nunuodyta Lietuvos valstybė masiškai nukraujuoja joje negalinčius išgyventi žmones ir todėl Lietuvos valstybė stovi prie kolapso ribos (aptariama čia). Remigijus Sakas atsišaukia, kad, taip, Lietuvos valstybė yra cinizmo ir korupcijos nunuodyta, todėl būtina įvesti tiesioginius kiekvieno Seimo nario rinkimus be partijų sąrašų (nurodyta čia). Remigijaus Sako pasiūlymas panašus į vėžio gydymą pleistru nuo įdrėskimų. Jeigu nuperka partijas, nupirks ir kiekvieną Seimo narį atskirai. Naivu. Vienintelė išeitis: neleisti atvežti į Lietuvą ekonominių migrantų ir pavojingų politinių pabėgėlių. Darbo jėgos trūkumas privers darbdavius kelti atlyginimus ir gerinti darbo sąlygas. Atsiras vidurinė klasė. Ji ir įves tvarką Lietuvoje. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Sodybų tuštėjimo metams paminėti

Dangaus ir žolės dažymo projektams!!!

tai

tik gudri naujo /pasimelzimo/ strategija nes niekas nesukontrolius tu pinigu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS