Kinija – potenciali Lietuvos prekybos partnerė | KaunoDiena.lt

KINIJA – POTENCIALI LIETUVOS PREKYBOS PARTNERĖ

Pasak Pramonininkų konfederacijos, Lietuva yra geriausia potenciali prekybos partnerė Kinijai Baltijos šalyse. Kita vertus, specialistai sako, jog siekdama daugiau prekiauti su Kinija, Lietuva turės patenkinti Pekino norą įsitvirtinti Klaipėdos uoste.

Pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Vidmantas Janulevičius LRT RADIJUI sako, kad Lietuva Kinijai pirmiausiai patraukli todėl, kad yra išsaugojusi didžiausią pramonę Baltijos regione. Be to, Kinija itin daug investavo Baltarusijoje, todėl jai būtų paranku naudotis Klaipėdos uostu kaip vartais į Vakarų Europos rinkas.

Tačiau specialistams nerimą kelia Kinijos noras įsigyti uosto infrastruktūrą, nes  Lietuva ir Europos Sąjunga nebegalėtų kontroliuoti Kinijos prekių srautų per Klaipėdos uostą. Svarstoma, kad tai galbūt pakenktų Lietuvos santykiams su  Europos Sąjunga.

Pramonininkų konfederacijos viceprezidentas atkreipia dėmesį ir į tai, kad uosto klausimas stabdo šalies gamintojų galimybes eksportuoti į Kiniją, nes jau dvejus metus jie negauna visų leidimų. Anot Janulevičiaus, tai yra politinis klausimas, kuris išsispręs susitarus dėl Klaipėdos uosto naudojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bu

komunistai čia uždrausti,o biznį varyt galim?

.

Su komunistais? jau galima?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS