Kretinga tikisi tęsti 6,3 mln. eurų sporto centro statybų sutartį | KaunoDiena.lt

KRETINGA TIKISI TĘSTI 6,3 MLN. EURŲ SPORTO CENTRO STATYBŲ SUTARTĮ

  • 0

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) nurodžius Kretingos rajono valdžiai nutraukti 6,26 mln. eurų vertės sporto ir sveikatingumo centro statybos sutartį su Vilniaus bendrove "LitCon", savivaldybė tikisi, kad to daryti nereikės, nes centras jau statomas.

Savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Domarkas BNS teigė, kad savivaldybė dar nėra nusprendusi, ar nutrauks sutartį su "LitCon".

"Tik vakar (antradienį - BNS) gavome šią išvadą, šiandien nagrinėjame. Yra daug diskutuotinų klausimų. Šiuo metu tikrai nepasakysiu mūsų veiksmų, kurių žadame imtis. Jeigu iš tiesų aiškės tokie dalykai, vadovausimės tarnybos išvada. Bet jeigu mūsų specialistai turės kitokią nuomonę, diskutuosime su tarnyba ir įrodinėsime savo tiesą. Turime dvi savaites šiam sprendimui", - sakė V.Domarkas.

Anot jo, sporto ir sveikatingumo komplekso statybos jau yra įsibėgėjusios.

"Praėjusiais metais 144 tūkst. eurų yra panaudota, šiemet paskutinių aktų neturime, bet jau yra iškasta baseino duobė ir rytoj (ketvirtadienį - BNS) turi atvažiuoti rangovai tartis dėl betonavimo darbų. Darbai yra įsibėgėję. Mūsų tikslas kompleksą pastatyti per trejus metus. Blogiausia būtų, kad mes nepanaudotume šiemetinių skirtų pinigų geriems tikslams", - sakė jis.

VPT nurodė nutraukti 6,26 mln. eurų vertės sutartį ir, esant galimybei, skelbti naują konkursą.

"Požymiai, jog netinkamai pasirinktas pirkimo būdas atsirado vykdant pirmą pirkimą, kai visų tiekėjų pasiūlymų kainos viršijo tarptautinio pirkimo vertės ribą ir mažiausią kainą pasiūliusios bendrovės "LitCon" pasiūlymo kaina suplanuotas lėšas viršijo apie 50 proc. Tačiau perkančioji organizacija į minėtas aplinkybes neatsižvelgė ir nepagrįstai nusprendė pirkimą atlikti supaprastintos apklausos būdu", - rašoma VPT išvadoje.

Sutartį su "LitCon" savivaldybės administracija pasirašė praėjusių metų rugpjūtį. Konkurso laimėtojas pasirinktas po derybų, jose taip pat dalyvavo bendrovė "Irdaiva", darbus siūliusi atlikti už 6,27 mln. eurų, bei Panevėžio statybos trestas, kurios pasiūlymo vertė sudarė 7,5 mln. eurų.

2015 metų gegužę savivaldybė dėl per didelių kainų nutraukė pirmąjį konkursą. Tuomet jame dalyvavusi "LitCon" darbus siūlė atlikti už 7,1 mln. eurų, Panevėžio statybos trestas - už 7,5 mln. eurų, "Irdaiva" - už 7,4 mln. eurų.

4,7 tūkst. kv. metrų ploto centro statybos Kretingoje oficialiai pradėtos šių metų sausį, jame planuojama įrengti sporto salę, baseiną, apie 800 vietas žiūrovams, treniruočių sales bei patalpas administracijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS