Kvalifikuotų darbuotojų poreikis gena į profesines mokyklas | KaunoDiena.lt

KVALIFIKUOTŲ DARBUOTOJŲ POREIKIS GENA Į PROFESINES MOKYKLAS

  • 1

Daugiau kaip pusė darbdavių darbo skelbimuose siūlo kvalifikuotą darbą, tad vis daugiau asmenų atsigręžia į profesinio mokymo programas ir siekia įgyti naują ar pirmąją kvalifikaciją arba reikiamų įgūdžių, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Darbo biržos liepos 1 dienos duomenimis, kas trečias (34,4 proc., arba 46,3 tūkst.) darbo biržoje registruotas darbo ieškantis asmuo neturi kvalifikacijos. Tuo tarpu daugiau kaip pusė (beveik 57 proc.) visų darbo pasiūlymų skirti kvalifikuotiems specialistams.

Pernai darbdaviai iš viso įregistravo 222,1 tūkst. laisvų darbo vietų.

Darbo biržos atstovų teigimu, darbo ieškančių žmonių profesijos pasirinkimui įtaką daro inovacijos ir skaitmenizacija – jau pernai buvo akivaizdu, kad daugiau darbo ieškančių žmonių renkasi informacinių technologijų sektoriui reikalingas profesijas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juozas

Nei viena profesinio rengimo mokykla nerengia rinkai specialistu. Ju tikslas “isisavinti Europos pinigus”. Puikios dirbtuves, mokymo priemones ir visiskai neparuosti absolventai ..... Jeigu nors dalis tu pinigu butu skiriama darbdaviams, jie patys atsirinktu ir pasiruostu reikiamu specialybiu darbininkus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS