L. Linkevičius su pramonininkais aptarė Lietuvos užsienio politikos prioritetus | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SU PRAMONININKAIS APTARĖ LIETUVOS UŽSIENIO POLITIKOS PRIORITETUS

  • 2

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį dalyvavo Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidiumo posėdyje, kur su Lietuvos verslo atstovais aptarė Vyriausybės užsienio politikos prioritetus, prekybos politikos aktualijas ir ekonominės diplomatijos indėlį, ginant Lietuvos pramonės interesus.

Susitikimas vyko tokiu metu, kai JAV įsivedė rinkos apsaugos priemones plienui ir aliuminiui, kurių įsigaliojimas skausmingai paveiks Europos Sąjungos (ES) pramonę. Ministras pabrėžė, kad JAV yra strateginė partnerė, su kuria būtina tęsti kontaktus, ieškant galimo problemos sprendimo.

Ministras akcentavo, kad tarptautinė prekyba yra vienas svarbiausių instrumentų ES ir Lietuvos pramonės konkurencingumo didinimui, ekonominio augimo ir darbo vietų kūrimo skatinimui, todėl ypatingas dėmesys yra skiriamas naujų rinkų atvėrimui ir prekybinių sąlygų verslui gerinimui trečiosiose valstybėse. „Lietuva siekia veiksmingos ES prekybos politikos“, - sakė L. Linkevičius.

Aptartos ir tokios Lietuvos verslui aktualios temos kaip laisvosios prekybos sutarčių sudarymas, prekybiniai, ekonominiai santykiai su kaimyninėmis šalimis Ukraina ir Baltarusija. Buvo išreikšta parama pradėtai laikinai taikyti ES ir Kanados laisvosios prekybos sutarčiai, pasidžiaugta baigtomis ES derybomis su Japonija, Singapūru. Ministras padėkojo LPK už bendradarbiavimą ekonominės diplomatijos srityje, imantis bendrų proaktyvių veiksmų einant į užsienio rinkas ir pritraukiant investicijas.

GALERIJA

  • L. Linkevičius su pramonininkais aptarė Lietuvos užsienio politikos prioritetus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

stebuklas

tai komsomolcas ir prekybos srityje kerta ne minitras o universalus minitras karys ir pramoninkas

chi chi

Šitas rutulys ką tik išlėkė į Londoną padėti Mei ant ruskių loti.Dabar bus visas skalikų choras-kviečiame klausyti, žiūrėti ir juoktis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS