Laukus jau galima tręšti mėšlu ir srutomis | KaunoDiena.lt

LAUKUS JAU GALIMA TRĘŠTI MĖŠLU IR SRUTOMIS

  • 2

Nuo vakar šalyje jau leidžiama tręšti laukus mėšlu ir srutomis. Atsižvelgus į tai, kad meteorologinės sąlygos daugelyje šalies regionų yra palankios aktyviai augalų vegetacijai prasidėti, aplinkos ir žemės ūkio ministrų įsakymu šiemet skleisti laukuose mėšlą ir srutas galima nuo kovo 15 d. iki lapkričio 15 d. Pagal Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimus tai leidžiama daryti nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 15 d.

Nors draudimas tręšti mėšlu ir srutomis nebegalioja nuo kovo 15 d., bet jų negalima skleisti laukuose ir po kovo 15-osios, jeigu žemė tebėra įšalusi, įmirkusi ir apsnigta. Aplinkosaugininkai primena, kad ūkio subjektai privalo paskleistą ant dirvos paviršiaus tirštąjį ir skystąjį mėšlą įterpti ne vėliau kaip per 24 valandas (išskyrus pasėlius, pievas ir ganyklas).

Už srutų paskleidimą dirvožemio paviršiuje ar įterpimą į jį be parengto ir suderinto tręšimo plano, kai pagal teisės aktus jis yra reikalingas, taip pat už tokiame plane nustatytų tręšimo normų nesilaikymą arba už kitus srutų tvarkymo reikalavimų pažeidimus gresia administracinė atsakomybė – įspėjimas arba nuo 90 iki 230 eurų bauda asmenims ir nuo 230 iki 430 eurų bauda juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Seimūnų 'produkcija' tam ypač tinka... vis vien iš jų daugiau jokios naudos :/.

zmogus

Kada nustosit TRASOMIS TRESTI LIETUVOS ZEMELE??????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS