LEA: benzino kaina Lietuvoje per savaitę sumažėjo centu, dyzelino – nesikeitė | KaunoDiena.lt

LEA: BENZINO KAINA LIETUVOJE PER SAVAITĘ SUMAŽĖJO CENTU, DYZELINO – NESIKEITĖ

  • 2

Vidutinė benzino kaina per savaitę Lietuvoje sumažėjo centu, o dyzelino išliko tokia pati, rodo Lietuvos energetikos agentūros (LEA) ketvirtadienį paskelbta apžvalga.

Gruodžio 25–sausio 1 dienomis litras benzino Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,43 euro, dyzelino – 1,49 euro.

Kainų skirtumas, nuo šių metų padidėjus akcizui dyzelinui, gali dar labiau išaugti, pastebi LEA.

Latvijoje ir Estijoje degalų kainos per savaitę nesikeitė – benzinas jose kainavo atitinkamai 1,58 ir 1,62 euro, dyzelinas – 1,58 ir 1,52 euro.

Lenkijoje dyzelinis kuras per savaitę atpigo centu, kainuoja apie 1,48 euro ir jau yra pigesnis nei Lietuvoje, tuo metu benzinas šioje kaimyninėje šalyje taip pat pigo centu ir kainavo 1,45 euro. Vokietijoje dyzelinis kuras brango centu, iki 1,7 euro, tiek pat augo ir benzino litro kaina – iki 1,78 euro.

LEA duomenys rodo, kad dabartinės benzino kainos Baltijos valstybėse yra 1,7–5,8 proc. mažesnės nei buvo prieš metus, o Lenkijoje ir Vokietijoje padidėjo atitinkamai 3,5 proc. ir 3,1 procento. Vidutinės dyzelinio kuro kainos visose šalyse nuo 2023 metų pradžios iki šiol sumažėjo 4,5–12,9 procento.

Gruodį didmeninės degalų kainos mažėjo: benzinas atpigo dviem centais, o dyzelinas – penkiais centais už litrą. Sausio pradžioje benzinas didmeninė kaina mažėjo centu, o dyzelino pabrango dviem centais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

GGG

Neberašykit nieko, arba jūs antiek buki arba nupirkti...

Zinau

Aferistai nupirkti Landsbergio pakalikai ko neparasot kiek Švedijoje atpigo dyzelis vakar pazystamas pasakė kad net50 euro centų atpigo o pas mus brangsta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS