Lietuva atsilaikė prieš Rusijos embargą | KaunoDiena.lt

LIETUVA ATSILAIKĖ PRIEŠ RUSIJOS EMBARGĄ

  • 4

Lietuvos ekonomikos ekspertai teigia, kad neigiama Rusijos ekonomikos nuosmukio ir embargo įtaka Lietuvos BVP pernai siekė maždaug 1 procentinį punktą, tačiau labiausiai ją pajautė tik keli sektoriai, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

"Swedbank" vyriausiojo ekonomisto Nerijaus Mačiulio manymu, dėl Rusijos embargo kai kurie maisto gamintojai, žemės ūkio sektoriaus, transporto ir logistikos įmonės turėjo rimtų iššūkių, bet visos šalies ekonomikos tai nesukrėtė - toliau didėjo užimtumas, augo atlyginimai. Ekonomisto nuomone, taip pat svarbu vertinti ne tik sankcijų neigiamą poveikį, bet ir tai, koks buvo prarastas augimo potencialas.

SEB banko vyriausiojo analitiko Tado Povilausko nuomone, Lietuvos ekonomikai Rusijos embargo poveikis buvo vienas didžiausių tarp ES valstybių. Pasak jo, tai rodo vien tai, kad Lietuvos ekonomikos augimo sulėtėjimas 2015 metais buvo didžiausias ES (BVP augimas sulėtėjo nuo 3,5 proc. 2014 metais iki 1,8 proc 2015 metais). "Žinoma, negalima visko suversti Rusijai, tačiau didelę įtaką (iki 1 proc. BVP dydžio) dėl ekonomikos augimo sulėtėjimo padarė Rusijos sankcijos ir pačios Rusijos ekonomikos smukimas", - dienraščiui sakė T.Povilauskas.

Gairės: Lietuva, Rusija, embargas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

prieš ką atsilaikė lietuva,rašinėtojau debile galvą nusiprausk,visa europa kenčia,o lietuvos žmonės labiausiai,tik kgb prastitutė nejaučia

VK

Aš vis laukiu nors vieno komentaro kas padėjo pirštuką žemyn,kur aš neteisus.Nors dėl vieno teiginio, argumentacijos

VK

Ir išvis aš tik už tai,kad visos trąšos kurios perkamos iš Rusijos, bet koks produktas nafta ,dujos,mediena,metalai ar jų gaminiai, kol rusai kariauna prieš ukrainą ir aneksavę Krymą, būtų apmokestinama 200 procentų akcizu arba išvis draudžiama įvežti į EU va ką aš skaitau embargu ir tai turėtų būti EU lygiu va ką aš skaityčiau embargu ,o dabar tai kaž kiokia pajuoka iš pačios frazės -sankcijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS