Lietuviai siuntas užsako į namus, bet rinktųsi ir terminalus | KaunoDiena.lt

LIETUVIAI SIUNTAS UŽSAKO Į NAMUS, BET RINKTŲSI IR TERMINALUS

  • 0

Dauguma lietuvių pageidauja, kad jų siuntos būtų pristatytos į namus. Tiesa, namus kaip populiariausią pristatymo vietą vejasi siuntų pristatymas į siuntų terminalus šalia parduotuvių ar kitose dažnai lankomose vietose. Susidomėjimas siuntų terminalais Lietuvoje didėja nuo 2016 m. – nors šiuo metu siuntų terminalais naudojasi tik apie 38 proc. gyventojų, tokią galimybę norėtų turėti net 78 proc.

Į namus siuntas gauti mėgsta ir europiečiai

Kaip parodė „DPD grupės“ vykdytos tarptautinės apklausos duomenys, prekes į namus mėgsta gauti ne tik lietuviai, bet ir kiti europiečiai. Namus kaip patogiausią prekių siuntimo vietą nurodė net 81 proc. apklaustų europiečių ir 74 proc. lietuvių.

„Prekių pristatymas į namus vis dar stipriausiai asocijuojasi su patogumu ir saugumu, be to, siuntų pristatymo vieta dažnai priklauso nuo siuntos dydžio ir paskirties. Tiesa, tyrimas parodė, kad namai nebėra absoliuti lyderė renkantis prekių atsiėmimo vietą. Europiečiai, apsiperkantys el. parduotuvėse, vis drąsiau renkasi alternatyviais prekių pristatymo vietas, pavyzdžiui, siuntų taškus. Vis rečiau prekių pristatymą į namus renkasi britai, italai ir lietuviai“, – sako „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

Siuntų terminalai pasivijo paštą

Antra pagal populiarumą siuntinių pristatymo vieta Lietuvoje ir kitose Europos valstybėse skiriasi: lietuviai renkasi paštą, o europiečiai – siuntų taškus. Vis dėlto norą atsiimti siuntų terminaluose išsako tiek pat žmonių, kiek ir yra norinčių atsiimti pašte.

„Toliau atsiimti prekes pašto skyriuose norėtų 79 proc. lietuvių, tačiau panašus skaičius – 78 proc. – mielai naudotų ir siuntų terminalus. Tai reiškia, kad Lietuvos gyventojai yra linkę pasitikėti siuntų terminalais ne mažiau nei pašto skyriais. Pasitikėjimas – pats geriausias pagrindas toliau vystyti siuntų terminalų tinklą, todėl iki kitų metų visoje Lietuvoje planuojame įrengti maždaug 50 naujų siuntų terminalų“, – sako G. Bilevičius.

Lietuviai mėgsta keisti siuntų pristatymo vietas

Lietuvoje atliktos apklausos duomenys taip pat išryškino, kad lietuvių preferencijos renkantis siuntų atsiėmimo vietą nėra nusistovėjusios – tik 35 proc. gyventojų prekes užsisako į vieną ir tą pačią vietą.

„Lietuviai linkę užsisakyti siuntas ten, kur jiems patogiausia konkrečiu metu ir turi daugiau nei vieną mėgstamiausią siuntų pristatymo vietą. Lyginat su kitais europiečiais, lietuviai yra mažiau konservatyvūs ir užima trečią vietą pagal įprotį turėti daugiau nei vieną siuntų pristatymo vietą. Ši tendencija leidžia daryti prielaidą, kad ateityje siuntų terminalai gali sudaryti konkurenciją ne tik pašto skyriams, bet ir pristatymui į namus“, – sako G. Bilevičius.

Tyrimo „E-shopper barometer Global report“ duomenys. Šį tyrimą „DPD group“ užsakymu atliko „Kantar TNS“. 2017 m. birželio-liepos mėnesiais apklausta 24 871 žmonių 22 Europos valstybėse, Lietuvoje apklausti 821 asmenys.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS