Lietuvos eksportas pernai smuko 5,3 proc., importas –1,9 proc. | KaunoDiena.lt

LIETUVOS EKSPORTAS PERNAI SMUKO 5,3 PROC., IMPORTAS –1,9 PROC.

  • 3

Lietuvos eksportas pernai smuko 5,3 proc. iki 23,1 mlrd. eurų, o importas - 1,9 proc. iki 25,4 mlrd. eurų.

"Užsienio prekybos deficitas siekė 2,3 mlrd. eurų", - penktadienį spaudos konferencijoje sakė Statistikos departamento vadovė Vilija Lapėnienė.

Anot jos, didžiausia eksporto dalis keliauja į Europos Sąjungos šalis.

"Į Europos Sąjungos valstybes eksportas sudaro 61,8 proc. visos eksporto rinkos. Lietuva daugiausiai eksportuoja į Rusiją, Latviją, Lenkiją ir Vokietiją, o daugiausiai importuojama iš Rusijos, Vokietijos, Lenkijos ir Latvijos", - sakė departamento vadovė.

Išsamesnius 2015 metų duomenis departamentas praneš vasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstas Br.

Svarbiausia: Po privalomo šaukimo į armiją įvedimo jauni vyrai masiškai dingsta iš Lietuvos. Kartu dingsta mūsų galimybės ką nors daugiau padaryti eksportui, nes jaunos moterys paskuba paskui tuos vyrus.

Kęstui Br.

Ką tuo norėjai pasakyti ? Tu mums per daug moksliškas, kad suprastume tavo mintis. Labai panašu, kad esi vatnikas.

Kęstas Br.

Mes, lietuviai, esame tokie patriotai, kad vakare užmiegame, svajodami ne apie moteris, o apie šaukimą į armiją: Tiksliai suskaičiavo, kiek pernai Lietuvoje sumažėjo gyventojų. „23 tūkst. žmonių daugiau emigravo, negu imigravo į Lietuvą. 30 proc. bendro gyventojų skaičiaus sumažėjimą sudarė neigiama natūrali kaita – mirė apie 10 tūkst. žmonių daugiau, negu gimė. Dėl minėtų priežasčių praėjusiais metais Lietuva neteko beveik viso Mažeikių miesto. Kas trečias emigravęs vyras buvo 19–26 metų amžiaus, kas penktas – 27–34 metų amžiaus“, – sako Demografinės ir migracijos statistikos skyriaus vedėja I. Masiulaitytė-Šukevič. Tai, kad kas trečias emigravęs vyras buvo jaunas (19–26 metų amžiaus) neturi jokio ryšio su pernai įvestu jaunų vyrų šaukimu į armiją. Absoliučiai. Ir apie pinigus mes negalvojame. Vežėm pieno produktus į Rusiją ir parduodavome su pelnu, tokį pat tonažą dabar vežame į Vakarus ir parduodame be pelno. Tai ką kalbėjome apie moteris? (mokslas-studijos-ekonomika)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS