Logistikos sektorius metus pasitinka su iššūkiais | KaunoDiena.lt

LOGISTIKOS SEKTORIUS METUS PASITINKA SU IŠŠŪKIAIS

Naujus metus logistikos sektorius pasitinka su naujais iššūkiais: srautai iš rytų į vakarus daugiausia persiskirstė praėjusiais metais, tačiau stipri kova dėl vietos rinkoje išlieka. Nepaisant to, verslininkai turės vykdyti naujus įsipareigojimus mokesčių inspekcijai – įteisinti elektroniniai važtaraščiai esą tik apkraus sąžiningas bendroves papildomu darbu.

„Pagrindinis klausimas buvo srautų persiskirstymas, kuris įvyko dėl embargo ir Rusijos ekonomikos. Ta struktūra, kurią turėjome kelis dešimtmečius, pasikeitė“, – reziumavo UAB „Rhenus Svoris“ generalinis direktorius Arūnas Bertašius.

„Prognozės tikrai nedžiugina. Rinkoje yra štilis ir nors didieji klientai vykdo veiklą ir toliau, bet deja dėl jų reikia kovoti, o kova logistikos srityje tikrai yra arši ir stipri“, – teigė UAB „Axis Transport“ rinkodaros ir verslo plėtros vadovas Darius Šerkšnas.

Vis dėlto Rusijos rinka išlieka didelė, į ten eksportuojama daug prekių iš technologijų srities, nors rusų perkamoji galia ir sumenko. Bet ekspertai atkreipia dėmesį – Rusijos nuotaikos neprognozuojamos.

Be to, šiemet verslininkams numatyta naujų įsipareigojimų Lietuvoje, kurie esą turėtų būti nukreipti į dirbančius šešėlyje, bet sunkins legalių veiklą.

„Mes dirbdami intensyviai, bet dar turime atlikti papildomas kažkieno užgaidas ir savo versle sukurti papildomas pajėgas, darbo vietas tam, kad būtų spausdinamos sąskaitos faktūros“, – piktinosi D. Šerkšnas.

Ši tvarka turėtų įsigalioti nuo spalio, tačiau verslininkai dar derasi su mokesčių inspekcija, tikėdamiesi abiem pusėms priimtino sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

milens

Baikit tas nesamons

SUSIJUSIOS NAUJIENOS