Maistas šventėms – iš restoranų: šeimininkės nori būti gražios, o ne stovėti prie puodų | KaunoDiena.lt

MAISTAS ŠVENTĖMS – IŠ RESTORANŲ: ŠEIMININKĖS NORI BŪTI GRAŽIOS, O NE STOVĖTI PRIE PUODŲ

  • 13

Kokios šventės be šventinių patiekalų?! Kaip gyventojai ruošiasi šventėms ir kokios ryškėja naujos tendencijos?

„Ne, dar šventinio meniu nesugalvojau. Dažniausiai gaminu pati kartus su šeima. Silkutė ir kiti tradiciniai patiekalai įprastai. Kai norime mažiau gaminti, dažniausiai pasinaudojame tokia galimybe, – važiuojame pas tėvus“, – kalbėjo užkalbinta vilnietė.

„Valgiaraštį seniai susidėliojau, jau žinau, ką gaminsiu. Kodėl neperku jau paruoštų patiekalų? Trys vaikai – štai ir atsakymas“, – atviravo kita pašnekovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kol kas meniu dar neplanuoju. Patys viską ruošiame. Daugiausia vyras gamina, nes aš visą dieną dirbu. Bet, būna, kad kokią mišrainę, kurios pati nesugebu pagaminti, nusiperkame. Iš tikrųjų savo ką nors pasimarinuojame, kepame, daug negaminame“, – kalbėjo moteris.

Iki žiemos švenčių dar daugiau nei savaitė, bet čia, restorano virtuvėje, gyvenimas jau vyksta. Prieš pat šventes jis bus dar intensyvesnis. Per karantiną paslauga užsisakyti maisto šventiniam stalui į namus labai išpopuliarėjo. Bet kaip yra šiemet, žurnalistė pasiteiravo bendrovės „Sugamour“ restoranų ir desertinių tinklo generalinės direktorės Žanetos Birbilienės.

– Ar ši per pandemiją išpopuliarėjusi paslauga – šventiniai patiekalai į namus – išliko populiari?

– Jūs labai teisingai pasakėte, kad ši paslauga labai stipriai išpopuliarėjo būtent pandemijos metu. Kai žmonės negalėjo ateiti į restoraną, bet buvo išsiilgę būtent tokio maisto ir ieškojo galimybių, kaip užsisakyti į namus. Ir dabar ši tradicija išlikusi. Gauname nemažai užklausų, ką šiemet galime pasiūlyti kalėdiniam meniu. Nesakau, kad vien Kūčių vakarui. Mūsų meniu orientuotas tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms.

– Ką žmonės dažniausiai užsisako? Ar tokį įprastą maistą, tarkim, balta mišrainė, kuriai pagaminti reikia nemažai laiko, ar kažką ypatingesnio?

– Kūčių vakarienei žmonės įprastai nori tradicinių patiekalų: silkės, raudonos ir baltos mišrainės. Savo meniu šių patiekalų nesiūlome, bet gaminame pagal individualius užsakymus. Jei mūsų svečias teiraujasi ir nori, visada pagaminame. Mūsų šeimininkės moka skaniai paruošti ir šiuos patiekalus, tad stengiamės neatsakyti. Kalėdų stalui žmonės renkasi prabangesnius patiekalus, pavyzdžiui, antiena „Confit“, lašišos kepsnius. Viską paruošiame, siūlome namuose tik išsikepti, duodame instrukciją.

Šiuolaikinės šeimininkės, bent daugelis jų, – užimtos moterys, užimančios ir vadovaujančias pareigas, norinčios būti gražios ir nestovėti prie puodų.

– Daugelis sako, kad pirkti pusgaminius ar užsisakyti iš restorano, kavinės yra brangus malonumas. Kokios kainos – nuo... iki? Kiek tai kainuotų dviem žmonėms?

– Dviem žmonėms Kūčių vakarienė ir Kalėdų pietūs galėtų kainuoti apie 60 Eur. Į tai įeina ir užkandis, ir salotos, ir karštas patiekalas. Nemanau, kad tai yra labai brangu, jei lygintume su tuo, kiek laiko trunka visa tai paruošti. Šeimininkei nereikia visą dieną stovėti prie viryklės, ji gali skirti laiko pasipuošti, gražiai paserviruoti šventinį stalą ir priimti svečius su gera nuotaika.

– Gal pastebėjote kokių nors naujų tendencijų, ko nori, kokią virtuvę mieliau renkasi žmonės?

– Pastebėjome, kad vis daugiau dėmesio žmonės skiria estetikai, todėl tuos pačius tradicinius patiekalus stengiamės patiekti kažkaip kitaip, įdomiau, netradiciškai. Ar tai būtų silkė pataluose, ar kitas patiekalas. Dar viena tendencija, kad daugelis vis labiau brangina savo laiką, jį nori išnaudoti buvimui su artimais žmonėmis nei stovėjimui prie viryklės. Šiuolaikinės šeimininkės, bent daugelis jų, – užimtos moterys, užimančios ir vadovaujančias pareigas, norinčios būti gražios ir nestovėti prie puodų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

ANUPRAS

Kiekvienas daiktas ir sutvėrimas gamtoje turi savo VIETĄ IR NEREIKIA ČIA PŪSTI ''ARABŲ'' .

ALGIRDAS.

Mano nuomone --TAI NE ŠEIMININKĖS , O F I F O S .

edmundas

namuose maistas padarytas su meile
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS