„Maxima grupė“ Baltijos šalyse atsisakys narvuose auginamų vištų kiaušinių prekybos | KaunoDiena.lt

„MAXIMA GRUPĖ“ BALTIJOS ŠALYSE ATSISAKYS NARVUOSE AUGINAMŲ VIŠTŲ KIAUŠINIŲ PREKYBOS

„Maxima grupė“ žengia nuoseklų žingsnį socialinės atsakomybės srityje ir nuo 2025 metų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje sieks atsisakyti narvuose auginamų vištų kiaušinių prekybos.

Dar lapkritį apie tai pranešė pirmoji grupės įmonė veikianti Lenkijoje.

„Būdami atsakingi bendruomenių, kuriose veikiame, nariai - rūpinamės produktų, kuriais prekiauja „Maxima grupei“ priklausantys prekybos tinklai, kokybe, kaina bei gamybos būdais. Pastaruoju metu jaučiame tiek pasaulyje, tiek Baltijos šalyse augantį vartotojų susirūpinimą maisto produktų gamybai auginamų gyvūnų teisėmis ir gerove. Būtent todėl, siekdama užtikrinti vartotojų interesus, „Maxima grupė“ nusprendė žengti nuoseklų žingsnį ir iki 2025 m. siekti nutraukti prekybą narvuose auginamų vištų kiaušiniais Baltijos šalyse“, - sako „Maxima grupės“ vadovas ir valdybos narys Robertas Čipkus.

Pasak R. Čipkaus, narvuose auginamų vištų kiaušinių prekybos bus atsisakoma palaipsniui, dedant visas pastangas, kad šis sprendimas neturėtų neigiamo poveikio pirkėjams bei tiekėjams, o pereinamasis procesas vyktų sklandžiai. Tai bus daroma didinant laisvėje ir ant kraiko laikomų vištų kiaušinių pasiūlą, informuojant ir šviečiant pirkėjus, aktyviai bendradarbiaujant su gamintojais, valstybės institucijomis, kitomis suinteresuotomis visuomenės grupėmis.

Šiuo metu „Maxima grupei“ priklausančių prekybos tinklų parduotuvėse galima įsigyti visų rūšių kiaušinių - tiek auginamų narvuose, tiek laikomų ant kraiko ar ekologiškai auginamų vištų kiaušinių. Kaip ir reikalauja šalių įstatymai, tai nurodomo ant visų parduodamų kiaušinių esantis ženklinimas. Narvuose laikomų vištų kiaušiniai, kurių „Maxima grupės“ įmonės Baltijos šalyse sieks atsisakyti iki 2025 m., žymimi numeriu „3“.

„Maxima grupės“ įmonės dar 2017-aisiais ėmėsi veiksmų, kurie leistų mažinti, o galiausiai ir visiškai atsisakyti narvuose auginamų vištų kiaušinių. Siekiant šio tikslo parduotuvėse buvo pradėta švietimo kampanija, leidžianti pirkėjams priimti labiau informuotus sprendimus. Ne kartą inicijuoti susitikimai su gamintojais, kitomis prekybos įmonėmis, gyvūnų teises ginančiomis organizacijomis ir valstybės institucijomis, kurių metu buvo ieškoma geriausių ir visą rinką apimančių sprendimų šiuo klausimu. „Maxima grupė“ bei jos įmonės ir toliau išlieka atviros bendradarbiavimui su visomis suinteresuotomis grupėmis.

ELTA primena, kad 2017-aisiais prekybos tinklas „Rimi Baltic“ paskelbė įsipareigojimą visiškai atsisakyti prekiauti narvuose augintų vištų kiaušiniais savo tinklo parduotuvėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Permainas įmonė suplanavo įgyvendinti keliais etapais, per pereinamąjį laikotarpį iki 2025-ųjų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

o ar matote kiaušinyje skirtumą iš narvo vištos ir iš ant kraiko laikomos vištos bet aš nematau jokio skirtumo man jų skonis vienodas tik iš kaimo vištos skirtingas žinomos prekiautojos ne apsimeta ir pasivadina kaimiškais maksiminiai kiaušiniai valgysite tą patį tik mokėsite brangiau

to O

o tai kokius pirkti jei kitokiu nėra?

O

kodėl nuo 2025 , kodėl ne nuo šių metų? Kiek dar milijonų paukščių reikės nukankinti, kol prekybcentriai teiksis pasakyti narvams - NE. Žinoma, čia žmonės turi būti sąmoningesni, nepirkti narvuose augintų vištų kiaušinių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS