Metinė infliacija Lietuvoje – didžiausia ES | KaunoDiena.lt

METINĖ INFLIACIJA LIETUVOJE – DIDŽIAUSIA ES

  • 3

Suderinta metinė infliacija šių metų liepos mėnesį Lietuvoje buvo didžiausia tarp visų Europos Sąjungos (ES) šalių, skelbia Eurostatas.

Lietuvoje liepą infliacija siekė 4,1 proc., Latvijoje - 2,6 proc., o Estijoje - 3,9 proc., rodo ketvirtadienį paskelbti ES statistikos tarnybos duomenys.

Metinis kainų augimas liepą fiksuotas visose ES valstybėse, iškyrus Airiją ir Kiprą, kur kainos atitinkamai sumenko 0,2 ir 0,1 proc. Visoje ES vidutinė infliacija liepą siekė 1,5 proc., o tik euro zonoje - 1,3 procento.

Eksportas augo visose Baltijos šalyse

Vilnius, rugpjūčio 17 d. (BNS).  Per pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, eksportas augo visose Baltijos šalyse, skelbia Eurostatas.

Lietuvoje eksportas per metus padidėjo 18 proc. iki 12,6 mlrd. eurų, Latvijoje - 11 proc. iki 5,7 mlrd. eurų, Estijoje - 10 proc. iki 6,4 mlrd. eurų, rodo ketvirtadienį paskelbti Europos Sąjungos (ES) statistikos tarnybos duomenys.

Lietuvos importas per metus išaugo 17 proc. iki 13,9 mlrd. eurų, Latvijos - 14 proc. iki 7 mlrd. eurų, Estijos - 11 proc. iki 7,5 mlrd. eurų.

Tarp Baltijos šalių didžiausias prekybos deficitas šiemet sausį-birželį buvo Lietuvoje ir Latvijoje (po 1,3 mlrd. eurų), o Estijoje jis buvo 1,1 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

VK

Aikit aikit a tikrai? Nugi paklauskim banko vadovo V.Vasiliausko a tikrai yr kas kalbama?Čia tikrai kliedesiai yr -atsakys...Prie lito jokios infliacijos nebuva a čia jablynkšt ant euro ir yr....Vai vai vaitos V.Vasiliauskas aplinka kalta, burbulai visokie ir labai mažai Lietuvių mokamų mokesčių ...kad dar kokį kepurės-pirštinių- kojinių ,nekilnojamo turto ,mašinų na ir būtinai už kaminus-tipo už ekologiją, privačius mokesčius ir viskas ir nebus infliacijos, jei ji ir buvo,(a Europos sąjunga bus patenkinta pasaulio bankas!Nes nėra kitos tokios idiotų šalies niekur kitur pasaulyje!) na jei ir šitie nepadės patarimas siūkit Lietuviams mikroschemas-čipuokit po oda, bet tik Lietuviams, paaiškinsiu kodėl ,todėl kad mūsų Lietuvis vertas to jis bliaus ūbaus stebėsis skūsis keiks valdžią, bet neis į gatvę reikalauti savo teisų, o su čipu bus galima kontroliuoti viską, kiek ir už ką prabalsavo kiek oro įkvėpė na ir kiek ant žmonos užlipo....ir viską apmokestinti būtinai ir kuo skubiau!

nauseda su maciuliu

tai vadina ekonomikos augimu...

...

Infliacija tai VAGYSTĖ, ir kai tokios vagystės laikomos vyriausybių išlikimo sąlyga, tai tuomet ir atsiranda KLIEDESIAI apie NT ir auto mokesčius: kur tai matyta kad valstybė nieko negauna nuo to kas prieš tai 'pinigais' buvo (tuoj teks mokėti ir už vaikus).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS