Mokesčių inspekcijos naujovė užstrigo net nepradėjusi veikti | KaunoDiena.lt

MOKESČIŲ INSPEKCIJOS NAUJOVĖ UŽSTRIGO NET NEPRADĖJUSI VEIKTI

Vos pradėta bandyti Mokesčių inspekcijos naujovė – elektroninė PVM sąskaitų faktūrų ir važtaraščių teikimo sistema – užstrigo ir verslas negalėjo net bandomuoju režimu prisijungti prie elektroninių paslaugų posistemių i.SAF ir i.VAZ.

Nuo spalio 1-osios tik per du elektroninius posistemius verslas turės teikti sąskaitas ir važtaraščius. Mokesčių inspekcijos komunikacijos vadovas Darius Buta pripažino, kad trukdžių esama, tačiau esą verslas dėl to ir pakviestas išbandyti naujas sistemas, kad vėliau pastebėtas klaidas būtų galima pašalinti. Kartu jis informavo, kad dėl trikdžių sistemoje, nė vienam mokesčių mokėtojui nebus taikomos jokios sankcijos ar baudos.

Gairės: VMI, naujovė, trukdžiai
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

viską

galima padaryti daug paprasčiau. Išrašai sąskaitą, pėdini į mokesčių inspekciją, registruoji. Po to pėdini atgal ir gali krauti ir vežti prekes. Taip bus daug greičiau, ar ne? Juk 21 amžius :). Prekių gavėjas irgi- gavo, pėdina į vmi, registruoja ir gali laimingai išsikrauti. Veiksmas vyksta naktį? Sorry, čia jau jūsų problemos. VMI yra jūsų partneris, nepamirškit. O kol kas baudų gal ir negausit. Verslininkai atsistoja ir ploja katučių..

RK.

Žurnal iūgos kaip visada pučia dramblį. Sistema pradėta testuoti, vyksta jos bandymas. Aišku testuoti produktyve yra rizikinga, bet tai tik testavimas.

Pinigų mėgėjas

Svarbu pinigus įsisavinti...o sistemos, tai mat jas paraliai...neveikia recepto sistema, neveiks ir ši

SUSIJUSIOS NAUJIENOS