Nepriklausomi šilumos gamintojai: gyventojai permoka už šildymą | KaunoDiena.lt

NEPRIKLAUSOMI ŠILUMOS GAMINTOJAI: GYVENTOJAI PERMOKA UŽ ŠILDYMĄ

  • 10

Šilumos tiekėjai už tarpininkavimą susižeria milijonus, o šilumos kaina gyventojams turėtų būti mažesnė nei yra dabar, sako nepriklausomi šilumos gamintojai. Ir pateikia pavyzdį Kaune, kur savivaldybei priklausanti "Kauno energija" superka šilumą iš mažų gamintojų ir parduoda miestiečiams. Kainų skirtumas - solidus pelnas, o šildymas laikinojoje sostinėje vėl tapo vienu brangiausių Lietuvoje, lyginant didžiuosius miestus, rašo 15min.lt.

"Šilumos gamintojų kainą savivaldybių įmonės padidina net iki 50 proc. taip susikraudamos pelnus iš šilumos vartotojų. (...) Vos per du mėnesius didžiųjų miestų šilumos vartotojai už šilumą permokėjo beveik 3,5 mln. eurų. Jei tokios tendencijos išliks ir toliau, per šių metų šildymo sezoną permokėsime apie 12 mln. eurų", - sako Lietuvos nepriklausomų šilumos gamintojų asociacijos vadovas Vytautas Kisielius.

Nepriklausomų šilumos gamintojų asociacija paskaičiavo, kad Klaipėdoje savivaldybės antkainis šiais metais siekia 800 tūkstančių eurų, Kaune - 1 mln. eurų, o Vilniuje - net 1,6 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

taigi žadejo

naujas meras, kad šildymo kainos bus jo pagrindinis rūpestis. Matom kaip rūpinasi ir ' tvarkosi" .

Anonimas

Atrodo,kad mielai,savo noru gyventojai moka daugiau.Pabandytum mokėti mažiau.Tuoj turėtum reikalą su antstoliais.Paskutinę karvutę išvestų.Kur žiūri kontroliuojančios institucijos?Ar tokių nėra?Valdžios keičiasi,protingų vadovų,kaip grybų po lietaus o paprastą žmogų apginti nėra kam.Ponui-vadui Karbauskiui ,kovą su alkoholiu ,būtų galima truputį atidėti-geriau padaryti pirma tvarką gyvenimiškesniuose dalykuose.

tam bendrijoje

Nepritariu tokiai nuostatai. Juk bendrija - tai ne koks gyvulių ūkis, visus sprendimus priima ne vienas pirmininkas, o visi savininkai drauge, balsuodami. Taip kad yra visos galimybės žmonėms ir bendrijoje priimti normalius, racionalius sprendimus. Kitas reikalas - kai atsiranda bendrijoje vienas ar du žmonės, kurie visus kitus bando priversti viską daryti, kaip jie patys nori. Arba kai atsiranda kitaip mąstančių grupuotė, kelianti sumaištį. Tada bendrijoje, name ir tarp kaimynų kyla chaosas. Bet juk dėl to kalti žmonės, kurie nesugeba susitarti, o kuo čia dėta pati namo valdymo forma - bendrija? Juk pilna pavyzdžių Kaune, kur bendrijos visai gerai susitvarko. Tai dėl konkretaus namo problemų būtų kvaila naikinti visas Lietuvos bendrijas. Gyvenančiam bendrijoje linkiu pačiam į save pasižiūrėti, pradėti bendrauti su kitais mandagiau, suvokti, kad kiti turi teisę turėti savo nuomonę - ir pabandyti draugiškai susitarti, nedrabstant purvais žmonių, kurie gyvena šalia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS