Prognozės: šiemet į Lietuvą atvyks daugiau žmonių nei išvyks | KaunoDiena.lt

PROGNOZĖS: ŠIEMET Į LIETUVĄ ATVYKS DAUGIAU ŽMONIŲ NEI IŠVYKS

  • 9

Lietuvos „Swedbank“ analitikai mano, kad šie metai gali būti pirmieji po Nepriklausomybės atkūrimo, kai į Lietuvą gyventi atvyks daugiau žmonių nei išvyks.

„Kaip ir prognozavome metų pradžioje, šie metai gali būti pirmieji po Nepriklausomybės atkūrimo, kuomet atvykstančiųjų gyventi į Lietuvą žmonių bus daugiau nei iš jos išvykstančių“, – ketvirtadienį paskelbtoje ekonomikos apžvalgoje sakė banko vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

„Net ir po praėjusių metų rekordinės imigracijos, atlyginimų augimas visai nesulėtėjo. Tai paneigia mitus, kad imigrantai atima kažkieno darbo vietas ar prislopina kitų darbuotojų atlyginimų augimą“, − teigė N. Mačiulis.

Šią savaitę Statistikos departamentas pranešė kad kovą antrą mėnesį iš eilės buvo fiksuota teigiama migracija – per mėnesį iš Lietuvos išvyko 3119 žmonių, o atvyko 3518 imigrantų. Lūžį lėmė gausesnis užsieniečių atvykimas – tarp imigrantų Lietuvos piliečiai sudarė 60 proc., tarp emigrantų – 87 proc.

Lietuva dėl migracijos pernai neteko beveik 3,3 tūkst. gyventojų, o tai yra geriausias rodiklis nuo šalies įstojimo į Europos Sąjungą 2004-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jooo

Daugiausia atvyksta iš Baltarusijos ir Ukrainos - daugiausia jaunų, besirūpinančių savo šeimomis, kurias paskui atsitemps paskui save. Per migraciją keičiama gyventojų sudėtis. O superkvailiai dar rėkauja apie "okupacijos" žalą. Šiandieninis debilizmas ir mankurtizmas yra tikroji žala.

Nerijus

Liudina. Juk reikia stengtis, kad neisvyktu gyventojai. Nepasakyciau, kad tai geras rodiklis. Juk kiekybe neparodo kokybes.

Anonimas

Kiek iš atvykusių bus lietuvių?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS