Pajamų nelygybė Lietuvoje – didžiausia per dešimtmetį | KaunoDiena.lt

PAJAMŲ NELYGYBĖ LIETUVOJE – DIDŽIAUSIA PER DEŠIMTMETĮ

Europos Sąjungos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, penktadalis Lietuvos gyventojų skursta, o pajamų nelygybė Lietuvoje didžiausia per dešimtmetį.

Pasak Lietuvos banko, nelygybė šiek tiek mažėja dėl kylančių atlyginimų, tačiau kartu reikia didinti ir socialinę paramą.

Skaičiavimai rodo, kad daugiausiai ir mažiausiai uždirbančiųjų pajamos skiriasi apie 8 kartus. Anot mokslinių tyrimų, didelę pajamų nelygybę Lietuvoje lemia mokesčių sistema ir per menkos socialinės pašalpos.

Pasak ekspertų, Lietuva neišnaudoja galimybių lygiau perskirstyti pajamas, todėl neturtingiausi žmonės gauna mažiausiai naudos iš ekonomikos augimo.

Tuo metu Lietuvos bankas tikina, kad didelis atotrūkis tarp mažiausiai ir daugiausiai uždirbančių gyventojų – opiausia Lietuvos problema.

Minimalaus uždarbio kėlimas sprendžia problemą, bet banko ekspertai sako, kad tai negali būti vienintelis veiksnys. Todėl ketvirtadienį banko organizuojamoje ekonomikos konferencijoje šalies ir užsienio ekspertai ieškos sprendimų Lietuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neptunasz

Privilegijas panaikinti, ivesti atsakomybe uz padarytas zalas valstybes tarnautojas, su aprybojimu dirbti visam gyvenimui valstybes imonese ir ju seimos nariams bei gimynestes rysiais siaiejusiom kompanijoms. nuo kurio pradeda nuskaityti mokescius turi buti nuo 700 ir mokesciai dideti uzdirbantiems nuo 2500 . Panaikinti iseitines kompensasijas t.y. padaryti 2min visiems neatsizvelgiant i eitas pareigas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS