Patogesnė kelionė iš Vilniaus: keturias šalių sostines nuo šiol sujungs traukinys | KaunoDiena.lt

PATOGESNĖ KELIONĖ IŠ VILNIAUS: KETURIAS ŠALIŲ SOSTINES NUO ŠIOL SUJUNGS TRAUKINYS

  • 5

Kijevą, Minską, Vilnių ir Rygą nuo šiol bus galima pasiekti traukiniu. Rugsėjo 28 dieną pradeda kursuoti traukinys, kuris sujungs šias keturias valstybių sostines. Penktadienį popiet pirmasis traukinys pajudės iš Kijevo, o šeštadienį keleiviai iš Vilniaus ar Šiaulių geležinkelio stočių galės vykti į Rygą, Minską arba Kijevą.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, pirmaisiais mėnesiais iš Kijevo į Rygą vyks bandomieji važiavimai. Įvertinus jų rezultatus, ateityje gali keistis traukinio išvykimo laikai, galbūt – ir dažnis.

„Siekiame plėsti kelionių traukiniais geografiją. Vystome ne tik vietinio susisiekimo maršrutus, bet ieškome ir galimybių vežti keleivius į užsienio šalis, tad nuo šio rudens dalyvaujame šiame projekte. Keturių sostinių traukinys – sudėtingas ir ambicingas užmojis, tad pirmąjį pusmetį vyks bandomieji važiavimai, kurių rezultatai ateityje leis paslaugą tobulinti“ – sako Keleivių vežimo direkcijos vadovas Linas Baužys.

Kelionė traukiniu iš Vilniaus į Rygą truks apie 4 val. 30 min., iš Šiaulių – apie 2 valandas. Traukiniai Kijevas-Ryga kol kas kursuos kartą per savaitę.

Bilietus į traukinius jau galima įsigyti geležinkelio stočių kasose, ateityje planuojama bilietais prekiauti ir internetu. Kelionės kaina važiuojant iš Šiaulių į Rygą kainuos nuo 16 eurų, iš Vilniaus – nuo 23 eurų. Traukinio bilietai Vilnius-Kijevas kainuos nuo 50 eurų. Į Kijevą važiuosiantiems keliautojams reikės turėti tranzitines Baltarusijos vizas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Viskas kad TIK kontrabandininkams būtų patogiau.

to i lankas

negi nesupranti kad tai pagal programa apcho.cho.lint pabaltiji...

vargas

Vel tie juokina visa EU ! Dieve mano , kiek mazai intelekto tera, kad suvokti tik rytus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS