Poilsio pajūryje žiemą privalumai – mažesnės kainos ir ramybė | KaunoDiena.lt

POILSIO PAJŪRYJE ŽIEMĄ PRIVALUMAI – MAŽESNĖS KAINOS IR RAMYBĖ

Beveik pusė Lietuvos gyventojų poilsį pajūryje renkasi žiemą.

Pasirinkusieji poilsį žiemą didžiausiais privalumais įvardina mažas kainas ir ramybę, atskleidė visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atlikta gyventojų apklausa.

Tyrimo duomenys parodė, kad net 37 proc. apklaustųjų mieliau vyksta prie jūros atvėsus orams. Iš jų didžioji dalis (24 proc.) poilsį renkasi Palangoje, o 11 proc. - Klaipėdoje ir jos apskrityje. Taip pat apklaustieji minėjo, kad viena iš priežasčių, viliojančių į pajūrį žiemą, yra mažos kainos.

Apklausa atskleidė ir tai, kad atostogas ne sezono metu prie jūros mieliau leidžia 35 - 45 metų žmonės, iš kurių net 53 proc. yra vyrai.

Pasak atostogaujančiųjų, pajūrio miestai ne sezono metu yra itin tylūs bei ramūs, o kartu siūlo ir gerokai pigesnes nei vasarą pramogas.

Trečdalis tyrimo dalyvių paminėjo, kad žiemos metu prie jūros neatostogauja, bet užsuka bent kelis kartus per sezoną. Dešimtadalis pažymėjo, kad ne sezono metu į Palangą vyksta dėl Birutės parko bei muziejų, o 15 proc. - dėl ramios aplinkos, SPA malonumų ir pasivaikščiojimų. Likusieji rinkosi Klaipėdą ir išskyrė šio miesto architektūrą bei ramybę šaltuoju laikotarpiu.

Trumpą viešnagę pajūryje žiemos sezonu renkasi žmonės, patenkantys į 25 - 35 metų amžiaus grupę. Didžioji dalis (59 proc.) iš jų yra moterys.

Apklausa taip pat parodė, kad neatostogauja ir žiemos metu prie jūros nevieši žmonės, patenkantys į 45 - 55 metų amžiaus grupę. Paprašyti atsakyti, kur leidžia žiemos atostogas, 10 proc. pažymėjo, kad mieliau lieka namie, o 12 proc. atsakė, kad vyksta į šiltus kraštus. Likusieji pažymėjo, kad žiemą dažniausiai neatostogauja.

Vartojimo paskolų bendrovės „Vivus.lt“ marketingo vadovės Justinos Ambrasienės manymu, žiemos metu aplankyti Lietuvos pajūrį tikrai verta: kritusios maitinimo bei apgyvendinimo įstaigų kainos bei vyraujanti ramybė dažnai paperka poilsiautojus.

„Jei iš anksto pasirūpinama kelionės pramogomis, gyvenimo vieta bei kitais planais - tai gali tapti gražia žiemos tradicija už fiksuotą kainą“, - teigia J. Ambrasienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS