V. Šapoka: 2018 metų biudžetas bus perteklinis, jo išlaidos augs | KaunoDiena.lt

V. ŠAPOKA: 2018 METŲ BIUDŽETAS BUS PERTEKLINIS, JO IŠLAIDOS AUGS

Kitų metų biudžetas bus perteklinis, o jo išlaidos, palyginti su šiais metais augs, tikina finansų ministras Vilius Šapoka.

Tačiau jis nedetalizuoja jokių su biudžetu susijusių skaičių ir teigia, kad 2018 metų biudžeto projektas oficialiai bus pristatytas trečiadienį.

„Pristatėme visiems ministrams ir premjerui biudžeto projektą, aptarėme gan detaliai visas sritis, manome, kad projektas yra gan optimalus. Galutinį variantą svarstysime po pasitarimo trečiadienį ir tada visiems vienu metu pristatysime visus pagrindinius skaičius ir kaip jie dera su Vyriausybės prioritetais“, - žurnalistams pirmadienį po ministrų biudžeto aptarimo sakė V. Šapoka.

Anot jo, biudžetas bus perteklinis, o papildomos pajamos bus atidėtos į rezervą sunkesniems laikams.

Kai ekonomika pradeda šilti, mes turime dalį pajamų, kurios yra laikinos, atidėti į rezervą galimiems sunkesniems laikams ateityje.

„Ateinančių metų biudžetas privalo būti perteklinis tam, kad atitiktume fiskalinės drausmės taisykles. Ne tik, kad atitiktume taisykles, tą diktuoja ir ekonominė logika - kai ekonomika pradeda šilti, mes turime dalį pajamų, kurios yra laikinos, atidėti į rezervą galimiems sunkesniems laikams ateityje“, - teigė V. Šapoka.

Pasak jo, daugiau lėšų į biudžetą kitąmet bus surenkama tiek dėl augančios ekonomikos, tiek ir dėl mažėjančio šešėlio.

„Ekonomika taip pat auga, šešėlis traukiasi, su juo smarkiai kovojama ir tai, ką esame padarę su pokyčių krepšeliu, tai yra peržiūrėję tas sritis, kur didinti išlaidų nėra veiksminga nei efektyvu ir vietoj to sutelkėme tas sumas prioritetiniams darbams atlikti“, - tikino V. Šapoka.

Jis tvirtino, kad kitąmet taip pat didės ir biudžeto perskirstymas, palyginti su BVP.

Paklaustas dėl „Sodros“ įmokų lubų, V. Šapoka sakė, jog dėl to pozicija bus pateikta trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

CHA: "Pasak jo, daugiau lėšų į biudžetą kitąmet bus surenkama tiek dėl augančios ekonomikos, tiek ir dėl mažėjančio šešėlio" - KO nekalbi atvirai: tai TIK per skatinamą INFLIACIJĄ! Nes - jau dabar infliacija 5%, o biudžeto 'perteklius' žadamas TIK procento dalis... negi vėl sugrįš Vag-Norio laikai?..

Nu FinViliau-

dawai gazo..Jeigu bent kiek ištrauksi mus iš tos siknos skylės į kurią visus eilinius piliečius jau 30metų atkakliai kiša 5 pagrindinės(,,amžinos")partijų gaujos, tai pradėsiu tikėt, kad pasirodo turime žmonių, kurie be gabumų ir išminties, dar turi padorumo ir meilės.Meilės savo Tautai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS