Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas | KaunoDiena.lt

PRASIDĖJO PASAULIO LIETUVIŲ EKONOMIKOS FORUMAS

Ketvirtadienį, liepos 2 d., prasidėjo trečiasis Lietuvos istorijoje Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas (PLEF). Šių metų forumo tema - „Konkurencinga Lietuva: inovatyvi ekonomika, efektyvi verslo plėtra ir investicijos“. Dvi dienas 320 jo dalyvių iš 32 pasaulio šalių diskutuos apie Lietuvos konkurencingumo didinimo galimybes, pasitelkiant inovatyvios ekonomikos, verslo plėtros efektyvumo ir investicijų skatinimą.

Į forumą negalėjusiems atvykti mūsų tautiečiams galimybę tiesiogiai stebėti forumo darbą suteikė nacionalinis transliuotojas per savo trečiąjį kanalą - „LTV World“.

Įžanginėje forumo dalyje PLEF dalyvius pasveikino renginio globėjas - Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus. „Kiekviena krizė suteikia galimybių, ypač verslui. Šiuo metu verslas gali pasitikrinti savo veiksmus, naujai įvertinti rinkos poreikius, investicijas. Manau, kad PLEF - puiki galimybė sutelktomis pastangomis ieškoti ir surasti naujų verslo idėjų visai mūsų šalies ekonomikai stiprinti, - sakė šalies Prezidentas.

Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą organizuojančios Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva generalinis direktorius Algimantas Akstinas pabrėžia, kad užsienio lietuviai, išvykę su įvairiomis emigracijos bangomis, nėra skolingi Lietuvai ir neprivalo jai nieko grąžinti. „Forumo tikslas - sutelkti ir suvienyti viso pasaulio lietuvius, parodant sėkmės pavyzdžius, sudominant geromis sąlygomis investuoti ir veikti Lietuvoje. Tada ta, vadinamoji grąža, savanoriškai pasieks Lietuvą“, - įsitikinęs A. Akstinas. Jo nuomone, būtų puiku, jei Lietuva atkartotų Airijos pavyzdį, kai masiškai emigravę tautiečiai patikėjo galimybėmis kurti savo gerovę gimtinėje.

„Istorinio renginio - Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo - transliacija per „LTV World“ - misija, idealiai atitinkanti šio kanalo tikslus: siekiame vienyti viso pasaulio lietuvius, skleisdami jiems aktualią ir naudingą informaciją“, - sako Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. Jo teigimu, mažiau nei dvejus metus veikiančio ir sparčiai populiarėjančio kanalo programa pasiekia JAV, Kanadoje, Vakarų ir Šiaurės Europoje, taip pat Rytuose iki Uralo kalnų, Gruzijoje, Armėnijoje, Azerbaidžane ir Turkijoje gyvenančius lietuvius.

Pasaulio lietuvių ekonomikos forume dalyvauja 114 užsieniečių, iš jų - 32 garbės konsulai iš 21 užsienio šalies ir 4 šalyse reziduojantys komercijos atašė. Tarp forumo dalyvių - buvęs JAV prezidentų Jimmo Carterio ir Billo Clintono Iždo departamento administracijos vadovas Rogeris Altmanas, „Strategic Staffing Solutions“ steigėja ir vadovė Cynthia Pasky, „Cicero Capital“ generalinis direktorius Jamesas Outsas ir kt.

Taip pat - užsienio lietuviai - verslininkai, ekonomikos ekspertai, savo sričių profesionalai ir investuotojai, tokie kaip „Spencer House Capital Management LLP“ partneris Darius Daubaras, „Ermgassen&Co“ direktorius ir partneris Kasparas Jurgelionis, „Butenas Holzbauten” savininkas ir direktorius Remigijus Būtėnas, „GetJar Network Ltd” įkūrėjas ir vadovas Ilja Laurs, „Alpina Search” įkūrėja ir vadovė Daiva Naravaitė, Prancūzijoje veikiančios advokatų kontoros vadovas Mažvydas Michalauskas, „Food Depot International“ prezidentė Angela Kavak, Jungtinės karalystės Oksfordo universiteto dėstytojas Rimvydas Juškaitis ir kt.

Atvykusius verslininkus domina prekių ir paslaugų eksportas bei importas, prekyba biotechnologiniais prietaisais, IT įmonių plėtra, kitos aukštosios technologijos, verslo konsultacijos, investicijos.

Pirmieji Pasaulio lietuvių verslininkų suvažiavimai įvyko Lietuvai ką tik atgavus Nepriklausomybę - 1990 m. ir 1992 m., esant ekonominiam chaosui. Jų tikslas buvo sutelkti visu šviesius mūsų tautos protus iš viso pasaulio idėjų ir sprendimų paieškai, kaip reorganizuoti bei pakreipti laisvos rinkos ir demokratijos kryptimi krašto ekonomiką.

GALERIJA

  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
  • Prasidėjo Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS