Prekybininkai kritikuoja specializuotų alkoholio parduotuvių idėją | KaunoDiena.lt

PREKYBININKAI KRITIKUOJA SPECIALIZUOTŲ ALKOHOLIO PARDUOTUVIŲ IDĖJĄ

  • 2

Valdantiesiems vis garsiau kalbant apie alkoholio prieinamumo mažinimą, prekybininkai tikina, kad ketinimai steigti specializuotas alkoholio parduotuves labiausiai pakenktų mažosioms kaimų ir miestų parduotuvėms.

Taip prekybos įmonių asociacija reaguoja į Valstiečių ir žaliųjų partijos lyderio Ramūno Karbauskio trečiadienį išsakytus raginimus vyriausybei per metus parengti teisės aktus tokioms parduotuvėms įsteigti.

Asociacijos vadovas Laurynas Vilimas LRT RADIJUI sako, kad prasčiausiai visame siūlymų pakete atrodo noras nustatyti parduotuvių kvotas pagal gyventojų skaičių.

Siūlydami specializuotas alkoholio parduotuves, valdantieji siekia sumažinti šalyje suvartojamo alkoholio kiekį, kuris, anot Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), yra didžiausias pasaulyje. Tuo metu koalicijos partnerių Socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas sako pritariantis tik kai kuriems siūlymams, o dėl specializuotų parduotuvių siūlo pirmiausia tartis su prekybininkais. Opozicinės Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis teigia, kad siūlomi pakeitimai tinkamai neišdiskutuoti, juos apskritai reikia stabdyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Na, prekybininkai BIJO riebaus kąsnio netekt, bet kiek mes galim juos šerti (savo ir savo artimųjų ašarų kaina).

viciunia iš Šančiu

Kurgi ne?Pabandyk iš krokodilo(oi atsiprašau,pas mus jų nėra)iš nasrų išplėšti kąsnį.O specializuotos parduotuvės jau senai dirba:Vynoteka,Filipopolis,Šilainių gėrimų turgus...Pastarasis savo iniciatyva dirba trumpiau-ir nieko.Būtų pasaka:reikia maisto-eini į maisto prekių parduotuvę,reikia degalų-važiuoji į degalinę,reikia statybinių medžiagų-leki į statybinių medžiagų parduotuvę.Reikia vaistų-eini į vaistinę.Reikia šnapso-pėdini į Filipopolį ar Vynoteką.Normalu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS