Premjeras: MMA iki 1,5 tūkst. litų didinti galima, kai išaugs vidutinis atlyginimas | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: MMA IKI 1,5 TŪKST. LITŲ DIDINTI GALIMA, KAI IŠAUGS VIDUTINIS ATLYGINIMAS

  • 5

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad minimalaus mėnesinio atlyginimo padidinimas iki 1,5 tūkst. litų išlieka koalicijos ilgalaikis tikslas, tačiau apie jį galima kalbėti bus tada, kai vidutinis atlyginimas Lietuvoje pasieks 3 tūkst. litų.

„Dėl minimalios mėnesinės algos pakėlimo iki 1,5 tūkst. litų, tai yra mūsų ilgalaikis perspektyvinis planas, bet noriu pasakyti, kad esant vidutiniam darbo užmokesčiui kokiems 3 tūkst. litų Lietuvoje, aš manau, tada jau būtų galima kalbėti apie 1,5 tūkst. litų, kaip minimalios mėnesinės algos užtvirtinimą mūsų šalyje. Šiuo metu vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje yra 2,3 tūkst. litų“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Tačiau, pasak ministro pirmininko, reikia padidinti ne tik vidutinį šalies darbo užmokestį, bet ir sumažinti atlyginimų skirtumus tarp didmiesčių ir regionų.

„Reikia vertinti dar kitą problemą, kad yra labai didžiulė diferenciacija darbo užmokesčio lyginant su regionais. Pavyzdžiui, kai kuriuose regionuose vidutinis darbo užmokestis, jeigu neklystu, siekia tik 1,7 tūkst. litų, tai manau, kad turi būti didžiulis dėmesys skiriamas užimtumo programos įgyvendinimui regionuose, ypač numatant Europos Sąjungos lėšų skyrimą, sukuriant darbo vietų. Tai tada bus galima kalbėti ir apie minimalią mėnesinę algą“, - tvirtino premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Juokas

Jis padidins minimumą, o tie, kurie uždirba 2000 ir toliau tiek pat gaus. Čia pasaka be galo. Toks sumtraukis.

JO

Jis padidins minimumą, o kas padidins vidutinį ? Kažkos absurdas.

vo cia tai geras

Nu jau visai nusikalbejo. Taigi padidinus minimuma visurkis visada padideja. Prietaisas jau net matematikos nemoka??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS