Premjeras: Vyriausybė tarsis, kaip sumažinti elektros ir dujų brangimą ateityje | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: VYRIAUSYBĖ TARSIS, KAIP SUMAŽINTI ELEKTROS IR DUJŲ BRANGIMĄ ATEITYJE

Vyriausybė tarsis, kokių priemonių gali imtis, kad būtų sumažintas elektros ir dujų brangimas ateityje, Eltai sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Kitą savaitę šį klausimą numatyta svarstyti Vyriausybės posėdyje.

„Prognozuojamas kainų augimas, ir Energetikos ministerija pristatys, kas yra padaryta. Kalbant apie ateitį, ne dabartinių kainų suvaldymą, bet apie ateitį. Buvo sakoma, kad kainos augs 30 ir daugiau procentų, tai aš matau jau rezervą padarytą, kad kalbama jau apie 15-20, bet galbūt dar galima kažką išspausti“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

Konkrečių priemonių, kokių gali būti imtasi, premjeras kol kas nenorėjo įvardyti.

„Pažiūrėsime. Yra daug priemonių, susijusių su mūsų strateginiais energetiniais projektais, su tam tikru reguliavimu, išdėstymu per keletą metų, tad ir ieškome tų būdų. Trečiadienį – pristatysime“, – sakė ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad S. Skvernelis „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ ketvirtadienį sakė, jog nuo Naujų metų elektros energijos kaina Lietuvoje bus didžiausia per pastaruosius penkerius metus – gyventojams ji brangs apie 15, o gamtinės dujos – 15-20 proc., tačiau šie skaičiai esą dar nėra galutiniai – kitą trečiadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje bus svarstoma, kaip sumažinti elektros ir šilumos kainas.

Jo teigimu, energijos kainas lemia ir daug nuo Vyriausybės nepriklausančių faktorių, labiausiai – žaliavų kaina tarptautinėse rinkose. „Tačiau kitą savaitę dar bandysime atkovoti procentą kitą energijos kainų, tad numatomas brangimas dar nėra galutinis“, – sakė premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Tik premjero svaičiojimas,nes nieko daugiau ir negali.Meluoja visi kas tik gali.Sukčiu valdžia.

stalius

visu politiku pazadai -siandien negalim, bet rytoj visi busim turciai .nupirksim duju bomba mariose,dar viena gendanti spartana- kad tik zmones gyventu geriau.kaip senam anekdote- zmoniu sarasas pridedamas.

rimas

pirkite is astraos elektrines ir viskas issipres
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS