Prezidentas: greitai įsitikinsime, ar šis Seimas dar gali svarstyti mokesčių reformą | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS: GREITAI ĮSITIKINSIME, AR ŠIS SEIMAS DAR GALI SVARSTYTI MOKESČIŲ REFORMĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad visuomenė netrukus pamatys, ar dabartinės kadencijos Seime dar yra politinės valios svarstyti su mokesčiais susijusius klausimus.

„Labai greitai įsitikinsime, ar dar apskritai yra noro šiame Seime svarstyti štai tokio pobūdžio klausimus, ar geriau padėti tašką, nebeerzinti mūsų visuomenės, verslo ir pasakyti, kad tai bus jau kitų Vyriausybių užduotis“, – pirmadienį LRT televizijos laidoje „LRT Forumas“ sakė G. Nausėda.

Taip jis kalbėjo valdančiajai koalicijai praėjusią savaitę sutarus neskubėti mokesčių reformos Seime tvirtinti šiemet.

Pasak G. Nausėdos, Finansų ministerija užtruko pernelyg ilgai svarstydama, kokią reformą siūlyti.

Ministerijoje pertvarkai aptarti suburta ekspertų ir suinteresuotų pusių grupė darbą pradėjo dar 2021 metais, bet reforma pateikta tik šiemet.

„Man atrodo, kad pasirinktas vis dėlto buvo ne pats geriausias modelis suformuluoti tuos pasiūlymus, kadangi ta darbo grupė, ekspertų grupė, kuri buvo sudaryta, pakankamai daug laiko prarado tam, kad organizuotų įvairias diskusijas, kurios nelabai tiesiogiai vesdavo prie reikalingo rezultato“, – sakė G. Nausėda.

„Tam buvo užgaišta pernelyg daug laiko ir ateita iki tokio taško, kuomet jau pradeda veikti politinio ciklo dėsningumai ir natūraliai mažėja noras imtis sprendimų, kurie gal ilgalaikiu požiūriu būtų tikslingi, bet dėl politinio ciklo yra nepriimtini nei opozicijai, nei pačiai valdančiajai koalicijai“, – pridūrė jis.

Neforsuoti mokesčių reformos priėmimo valdantieji sutarė po ginčų ne tik su opozicija, bet ir pačios koalicijos viduje.

Seimui yra pateiktas septynių įstatymų pataisų paketas. Pakeitimais, be kitų dalykų, siūloma didinti individualios veiklos apmokestinimą bei numatyti platesnį nekilnojamojo turto apmokestinimą, taip pat siūlomi pokyčiai dirbantiesiems su verslo liudijimais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

dar kyla sklausimu ?! manau KAD NE !!

kaunietis

manau kad negali

SUSIJUSIOS NAUJIENOS