Viltis – siuntos ateis laiku | KaunoDiena.lt

VILTIS – SIUNTOS ATEIS LAIKU

Nors tradiciniu Lietuvos paštu gyventojai naudojasi vis rečiau, kalėdiniu laikotarpiu čia padaugėja ne tik siuntų, bet ir laiškų bei atvirukų. Tam, kad susitvarkytų su prieššventiniais iššūkiais, teko įdarbinti kelias dešimtis naujų kurjerių ir ilginti darbo laiką.

Prasidėjus švenčių laukimo metui, žmonės suskubo siųsti dovanas.

Pasak Lietuvos pašto komunikacijos projektų vadovo Luko Zadaracko, nuo lapkričio pabaigos siuntų padaugėjo žymiai, kai kurių pašto skyrių darbo laikas ilginamas, o siuntų išvežiojimui buvo pasamdyta beveik pusšimtis naujų darbuotojų.

Tam, kad siunta būtų pristatyta laiku, būtina atkreipti dėmesį į tai, kiek laiko siunta keliaus.

„Įprasta, kad prieš šventes žmonės daugiau naudojasi paštu ir paštomatais, kadangi siunčia dovanas ne tik Lietuvos teritorijoje, bet ir į kitas užsienio šalis, dabar siuntų kiekis padidėjo penktadaliu, bet prailginome darbo laiką, kai kuriuose pašto skyriuose buvo priimta apie 40 naujų kurjerių, todėl siuntų laukti ilgiau nurodyto laiko netenka“, – teigė L. Zadarackas.

Siuntos į užsienio šalis keliauja kur kas ilgiau nei šalies viduje, todėl žmonės turėtų atkreipti dėmesį į siuntimo terminus.

„Tam, kad siunta būtų pristatyta laiku, būtina atkreipti dėmesį į tai, kiek laiko siunta keliaus. Pavyzdžiui, į Vakarų Europos šalis siuntos keliauja nuo 7 iki 10 darbo dienų, todėl visada rekomenduojame nedelsti ir siuntas išsiųsti kaip įmanoma anksčiau“, – akcentavo L. Zadarackas.

Nors kalėdiniu laikotarpiu siuntų skaičius ir išaugo, vis rečiau pasitaiko pamestų siuntų, pašto atstovas pabrėžė, kad daug kas priklauso nuo to, ar žmonės pateikia visus savo kontaktinius duomenis teisingai, taip siunta ateis laiku ir nesukels papildomų rūpesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS