Priminimas grįžusiems emigrantams: paskubėkite atgauti mokesčius | KaunoDiena.lt

PRIMINIMAS GRĮŽUSIEMS EMIGRANTAMS: PASKUBĖKITE ATGAUTI MOKESČIUS

  • 0

Vykstant deklaracijų pildymo maratonui Lietuvoje, emigrantai turėtų neužmiršti, kad užsienyje mokestiniai metai taip pat įsibėgėję. Mokesčių grąžinimo kompanija „RT Tax“ dalinasi patarimais, kaip užtikrinti sklandų mokesčių grąžinimą iš užsienio ir susigrąžinti didžiausią įmanomą mokesčių sumą.

Visi lietuviai, kurie praeityje dirbo svetur ir sugrįžo į Lietuvą, turi galimybę susigrąžinti užsienyje mokėtus mokesčius.

„Svarbiausia žinoti, kad mokesčius galima susigrąžinti net už 4-5 praėjusius metus. Tai reiškia, kad tie lietuviai, kurie svetur dirbo 2013-2014 metais, dabar turi paskutinę galimybę susigrąžinti mokesčius. Pildyti deklaracijas ir pradėti mokesčių grąžinimą rekomenduojama kovo-balandžio mėnesiais. Pavėlavus gali grėsti piniginės baudos“, – perspėja „RT Tax“ direktorius Žydrūnas Janušauskas.

Svarbu pasirūpinti ir mokesčių grąžinimui reikalingais dokumentais. Įprastai tam reikalingas dokumentas iš darbdavio, kuriame yra informacija apie darbuotojo gautas pajamas ir mokėtus mokesčius. Priklausomai nuo užsienio šalies, gali būti reikalingi ir kiti papildomi dokumentai.

„Į mus dažnai kreipiasi klientai, kurie neturi dalies ar visų reikalingų dokumentų. Gera žinia ta, kad net ir tokiu atveju mes galime sugrąžinti mokesčius. Reikiamus dokumentus gauname susisiekę su darbdaviu“, – teigia Ž.Janušauskas

Taip pat į Lietuvą grįžę emigrantai turėtų pasidomėti, į kokias papildomas išmokas jie gali pretenduoti. Pasak Ž.Janušausko, tokiose šalyse kaip Vokietija ar Norvegija yra išvystytos palankios išmokų vaikams sistemos: „Jeigu vienas iš tėvų dirba Vokietijoje, o kitas su vaiku gyvena Lietuvoje, šeima gali pretenduoti į vokiškus „vaikų pinigus“. Mėnesinė išmoka gali siekti net iki 225 Eur. Pasirūpinus šios išmokos gavimu, ji kas mėnesį pervedama į vieno iš tėvų sąskaitą. Norvegijoje vaikų pinigų sistema taip pat dosni – išmokos skiriamos vaikams iki 18 metų, o jų dydis priklauso nuo amžiaus.“

Pasak mokesčių grąžinimo specialisto, teisingai užpildžius deklaraciją ir tinkamai pateikus informaciją užsienio šalies mokesčių inspekcijai, grąžinamos sumos gali solidžiai papildyti kišenę. „RT Tax“ savo klientams vidutiniškai sugrąžina po 804 Eur.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS