Profesinės sąjungos mitinge reikalavo didinti algas | KaunoDiena.lt

PROFESINĖS SĄJUNGOS MITINGE REIKALAVO DIDINTI ALGAS

  • 7

Profesinės sąjungos penktadienį prie vyriausybės surengė mitingą, kuriame reikalavo didinti darbo užmokestį ir užtikrinti saugias darbo sąlygas darbuotojams. Be to, raginta minimalų mėnesinį atlyginimą mokėti tik už nekvalifikuotą darbą ir didinti jį iki 500 eurų.

Šia akcija taip pat paminėta Pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos bei Tarptautinė darbo diena, kuri kasmet švenčiama gegužės pirmąją.

Profesinių sąjungų lyderiai pabrėžia, kad kelti darbo užmokestį dabar esą palankus metas – ekonomika auga, o naujasis Darbo kodeksas sumažins darbuotojų išlaikymo išlaidas.

Šiuo mitingu Lietuvos profesinės sąjungos pritaria Europos profesinių sąjungų konfederacijos pradėtai kampanijai „Europai reikia atlyginimų didinimo. Laikas mūsų atsigavimui“.

Pasak profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko Artūro Černiausko, kadangi padėtis ūkio sektoriuose skirtinga, atlyginimai taip pat galėtų būti didinami diferencijuotai.

Ši konfederacija yra nutarusi 2017 metus paskelbti atlyginimų kėlimo metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pán Julius Becker

Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų 100 milijonų 10000 eurų, 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

Irma

Apie toki mitinga net daugelis ir negirdejo Reikejo daugiau skelbti o tai labai tyliai maza dalis ir girdejo. Organizatoriams reikia pasimokyti is uzsienieciu kaip jie skelbia mitingus ir kiek ten susirenka. O tai musu dideli bailiai. Reikia dazniau mitinguoti,nes kitaip galas visiems likusiems. Baigia jau pasmaugti tie valdzazmogiai.

Linas

Kokia jega gali tureti tokia profsajunga ESalyje Lietuvoje ,jei vaziuoja mokintis i Rusija, tai kokios tos profsajungos vertybes. Turi kurtis naujos nepriklausomos profsajungos kuriu vadovai moketu ES kalbas ir stazuotusi turtingose , teisingose Vakaru valstybese. Tada suprantame Lietuva turetu Lietuvos zmonems dirbancias profsajungas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS