Prognozės: algos kils, produktai ir paslaugos neturėtų stipriai brangti | KaunoDiena.lt

PROGNOZĖS: ALGOS KILS, PRODUKTAI IR PASLAUGOS NETURĖTŲ STIPRIAI BRANGTI

Lietuvos bankas pristatys naujausias šalies ūkio prognozes, kaip keisis kainos ir atlyginimai. Iki šiol Centrinis bankas aiškino, kad ekonomika tvirtai auga, nes auga atlyginimai ir didėja vartojimas. Bankas taip pat teigė, kad produktai ir paslaugos kitąmet neturėtų stipriai brangti.

Remiantis ankstesnėmis Lietuvos banko prognozėmis, šiais ir kitais metais nedarbo lygis šalyje turi mažėti, o darbdaviai, ieškodami darbuotojų, kels atlyginimus. Tiesa, jie turėtų augti ir dėl to, kad nuo kitų metų pradžios didės minimali alga, konkrečiai kiek – šiuo metu neaišku, nes Trišalė taryba nepasiekė susitarimo.

Augant gyventojų pajamoms, natūraliai daugėja ir išlaidų. Pasak ekonomistų, tai yra vienas iš esminių ekonomikos variklių. Beje, atlyginimo augimo neturėtų suvalgyti didelės kainos.

Lietuvos bankas kovą teigė, kad šiais ir kitais metais maisto produktai ir paslaugos nebrangs itin sparčiai. Tam daugiausiai įtakos turi kol kas nedidėjantys akcizai, kurie, pavyzdžiui, pernai lėmė spartų kainų augimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

omen

Algos kils buržujams, dykaduoniams kurie nesukuria jokių materialinių vertybių. Tiems kurie kurie tikrai dirba - tikrai nekils jokios algos, gali pezėt ką norį.

Anonimas

O kiek pakils 5eurais.

Kainas kelia

Kainas kelia ne valstybė, o savivaldybė. Įsižiūrėkite įdėmiau, jei valstybė pakelia atlyginimus, tai savivaldybė sugalvoja vis naujus, dvigubai didesnius mokesčius - parkavimą, transporto, šilumos, šilto vandens ir pan.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS