R. Masiulis: užsisėdėję vadovai tvarkosi kaip savo kieme | KaunoDiena.lt

R. MASIULIS: UŽSISĖDĖJĘ VADOVAI TVARKOSI KAIP SAVO KIEME

Kai vadovas savo darbo vietoje užsisėdi daug metų, klesti neskaidrūs dalykai, tvarkomasi kaip savo kieme, tad Seimo priimtos pataisos skaidrins valstybę. Taip LRT RADIJUI sako susisiekimo ministras Rokas Masiulis, kalbėdamas apie Seimo sprendimą valstybės ir savivaldybės įmonių vadovus priimti tik konkurso būdu penkeriems metams.

Anot jo, nerimas, kad dėl naujos tvarkos bus atsisakoma gerų vadovų, yra nepagrįstas – geri vadovai gaus darbus kitur, turės stimulą labiau pasistengti.

– Kaip vertinate Seimo priimtas pataisas?

– Šiame mūsų valstybės raidos etape tai vertinu teigiamai. Matome, kiek yra užsisėdėjusių vadovų. Kai vadovas užsisėdėjęs daug metų, klesti neskaidrūs dalykai. Tai galiu paliudyti iš savo praktikos, ar tai būtų „Lietuvos geležinkeliai“, ar kelių įmonės.

Visur, kur vyravo bėdos, buvo daug metų užsisėdėję vadovai, besitvarkantys kaip savo kieme. Kai valstybė pereis į kitą etapą, kai bus sutvarkytas valstybinių įmonių valdymas, vėl bus galima grįžti prie klausimo, bet dabar sveikinu šį sprendimą.

Įmonės vadovas turi valdyti įmonę taip, kaip šeimos galva valdo šeimos ūkį.

– Nuspręsta, kad iki šiol paskirtas vadovas dirbs iki jo paskyrimo pabaigos. Ar nebus taip, kad kai kurie dirbs dar penkerius metus?

– Tai nėra taip reikšminga. Svarbiausia, kad kryptis nubrėžta, kad jie negalės dirbti po 10 ar net 20 metų. Kadencijos bus ribojamos, o tai praskaidrins mūsų valstybę.

– Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Algimantas Dumbrava apgailestavo, kad, įsigalėjus tokioms pataisoms, būsime priversti atsisakyti gerų vadovų. Kaip juos išsaugosime?

– Geri vadovai neprapuola. Jei jis buvo geras vienoje vietoje, tai gaus pasiūlymą kitoje. Kadencijai baigiantis tai bus geras stimulas vadovui dirbti kuo geriau, kad jį pamatytų kiti ir pasiūlytų kitą darbą.

– Kokie pokyčiai turėtų įvykti, kad sakytumėte, jog pavyko pasiekti rezultatų?

– Įmonė turėtų būti valdoma skaidriai, veikti pelningai ar atlikti numatytą funkciją. Ne visoms valstybės įmonėms pelnas yra svarbiausia užduotis. Pavyzdžiui, kelių tvarkymo įmonėms svarbiausia užtikrinti kelių priežiūrą, įsigyti įrangą kuo įmanoma pigiau, nedaryti neskaidrių sandorių. Įmonės vadovas turi valdyti įmonę taip, kaip šeimos galva valdo šeimos ūkį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

mintis gera

reiktu pakaitaliot "nepamainomuosiuis", bet yra kita problemą baigiantis kadencijai prieš išeinant niekas sprendimų nebepriemą reikalai stovi kaip prieš atostogas.

NA NA

R .Masiulis užsimiršo ,kad pats sėdi toje pačioje kėdėje ,nes tinka su savo tylėjimu ,bet kokiai politinei partijai ,,,sėkmės, savi savus pažįsta ,,,,,

Lukrecija

Tai jei tvarkosi kaip savo kieme, tai reiškia labai tvarkingai. Nesiderina pavadinimas nuo realybės. Kuo skiriasi kaip savo kieme nuo valdo šeimos ūkį, tai tas pats. Kaip tik atėję nauji vadovai per 5 metus nesuspės įvaldyti įmonės valdymo. Oi kaip praskaidrės mūsų valstybė, skaidrinkitės seime sėdėdami, dirbkite žmonėms o ne sau, tai tikrai viskas bus skaidru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS