R. Šadžius: 2015 metais pajamų iš mokesčių augimas bus mažesnis | KaunoDiena.lt

R. ŠADŽIUS: 2015 METAIS PAJAMŲ IŠ MOKESČIŲ AUGIMAS BUS MAŽESNIS

  • 1

2015 metais planuojama surinkti daugiau nei šiemet pajamų iš mokesčių, tačiau augimas bus mažesnis, sako finansų ministras.  

„2015 metais, palyginti su 2014 metų faktu, planuojame 6,3 proc. pajamų (iš akcizų, pridėtinės vertės ir gyventojų pajamų mokesčių - BNS) augimą - truputį mažesnį. Ir tai konkretus įrodymas kritikams, kad mokestinės pajamos kitais metais suprojektuotos atsargiai“, - Seimui pradėjus 2015 metų biudžeto projekto antrąjį svarstymą, pareiškė Rimantas Šadžius. 

Pasak jo, gyventojų pajamų mokesčio pajamos turėtų augti 7,4 proc. (šiemet - per 8 proc.). Tačiau ministras mano, kad tokia prognozė gali neišsipildyti, ir augimas viršys 2014 netų rodiklį.

Pridėtinės vertės mokesčio augimas, anot R.Šadžiaus, planuojamas maždaug 1 punktu mažesnis - 6 proc. (šiemet - 7,1 proc.) 

Pasak R.Šadžiaus, valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų pajamos, neįskaitant Europos Sąjungos lėšų, kitais metais prognozuojama, augs 5,8 proc.

„Tuo tarpu atmetus tas išlaidas, kurias valstybės biudžetas kitais metais planuoja padaryti vietoj „Sodros“, kitų išlaidų augimas – 5,4 proc. Tai akivaizdus pademonstravimas, kad mūsų viešųjų finansų deficitas ir šioje srityje kitais metais mažės“, - teigė ministras.

Anot jo, panaikinus pridėtinės vertės mokesčio šildymui lengvatą nuo liepos, pajamų netekimai sieks maždaug 37 mln. eurų.

Vyriausybė beveik dvigubai padidino pajamas iš valstybės įmonių dividendų - jų planuojama gauti 92 mln. eurų - 49 mln. eurų daugiau negu planuota anksčiau.

„Tai tikrai didelė suma, ir planas yra įtemptas. Tačiau mes pasitikrinome su tam tikromis valstybės valdomomis įmonėmis, manome, kad tai yra realu“, - teigė R.Šadžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vis tik

pripažįsti? Ar nebus pereikvotas biudžetas, vien tik dėl ministerijų ir jų etatų begalinio išsipūtimo? Ar gali biudžetiniai darbuotojai tikėtis algų, nors kiek didesnių už išmokamas asocialams išmaldas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS