R. Šidlauskas atšauktas iš vadovo pareigų | KaunoDiena.lt

R. ŠIDLAUSKAS ATŠAUKTAS IŠ VADOVO PAREIGŲ

  • 1

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidiumas penktadienį nutarė iš pareigų atšaukti korupcija įtariamą asociacijos generalinį direktorių Rimantą Šidlauską.

Prezidiumo nutarimu, laikinuoju generaliniu direktoriumi paskirtas asociacijos patarėjas ekonomikos klausimais Gediminas Rainys, BNS pranešė asociacijos prezidentas Benjaminas Žemaitis.

Buvęs diplomatas R. Šidlauskas įtariamas paėmęs kyšį už pažadą parūpinti ilgalaikę vizą pažįstamam Rusijos banko valdytojui Rinatui Nasirovui. Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį leido suimti R. Šidlausklą dešimčiai dienų, o R. Nasirovą – dviem savaitėms.

Teisėsauga įtaria, kad R. Šidlauskas už kyšį pažadėjo paveikti asmenis, kad R. Nasirovui būtų išduota Šengeno viza. R. Nasirovo advokatas patvirtino, kad jo ginamasis davė 3 tūkst. eurų R. Šidlauskui, tačiau tai, pasak jo, nebuvo kyšis.

R. Nasirovui ir jo sūnui Šengeno viza kovo pabaigoje išduota Lietuvos ambasadoje Maskvoje.

R. Šidlauskas nuo šalies nepriklausomybės atgavimo dirbo Užsienio reikalų ministerijoje, ėjo įvairias aukštas pareigas, ilgus metus vadovavo Užsienio reikalų ministerijos Konsuliniam departamentui. Jis yra dirbęs Lietuvos ambasadoriumi Kanadoje, 2002–2008 metais – ambasadoriumi Rusijoje.

R. Nasirovas su seserimi valdo nedidelį banką „Novyj promyšlenyj bank“. Anot Rusijos žiniasklaidos, Rusijos centrinis bankas šio banko licencijos galiojimą sustabdė 2018-ųjų vasarį dėl pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos reikalavimų pažeidimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

idomu ar sis sidlauskas ne gimine analoginiam kuris sedi genocido centre nuo kuodytes laiku tai savotiskas /kardinolas/ atliekantis visus veiksmus savarankiskai ir ignoruojantis nukentejusiu irodymus ko pasekoje sutaupo pinigu biudzetui uztat iki siol nepajudinamas o gen direktorei neidomu.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS