S. Dariaus ir S. Girėno stadionui Vyriausybė lėšų nenumato | KaunoDiena.lt

S. DARIAUS IR S. GIRĖNO STADIONUI VYRIAUSYBĖ LĖŠŲ NENUMATO

Į Vilniaus koncerto ir sporto rūmų rekonstrukciją Vyriausybė kitąmet ketina investuoti beveik 1,4 mln. eurų, tačiau Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai lėšų nenumatyta.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS teigė kol kas negalintis komentuoti, kaip projektas bus įgyvendinamas, jeigu nebus gauta lėšų.

„Gilinsimės į informaciją“, – BNS sakė G. Petrauskas. Jis tikino, kad savivaldybė ieškos būdų susitarti su Vyriausybe dėl paramos projektui.

Kaunas skaičiavo, kad stadiono rekonstrukcija kainuos 25 mln. eurų – 5 mln. eurų ketinta gauti iš Europos Sąjungos fondų, o likusią sumą tikėtasi su Vyriausybe pasidalinti pusiau – po 10 mln. eurų.

Investicijų programoje ketinama paremti ir kitus sporto objektus. Pavyzdžiui, Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centrui Druskininkuose planuojama skirti 3,256 mln. eurų, Vilniaus Vingio parko stadiono modernizavimui – 605 tūkst. eurų, Kretingos sporto kompleksui – 438 tūkst. eurų, Birštono – 437 tūkst. eurų. Po 2 mln. eurų ketinama skirti Palangos baseino ir Širvintų sporto komplekso statyboms.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anupras

Keista, kad visai negirdėti sportininkų nuomonės. Dabartinis stadionas turbūt pilnai tenkina lengvaatlečius, futbolininkus. Kas ir kokių varžybų metu užims praplėstose tribūnose vietas? Stadiono rekonstrukcija greičiausiai parūpo valdiškų pinigų trokštantiems veikėjams.

Kaunietė

Taip, tie 100 sirgalių, dažniausiai alaus pagėrusiųbir besikeikiančių, kurie ateina į stadioną pažiūrėt futbolo varžybų kartą į ketvirtį, be 25 mln pražus! O gal iškėlus stadioną, visur iš kart pakils futbolo lygis ir supliūs visas 1000 pažiūrėt... tik gali būti, kad neliks tuoj nei kas žaidžia, nei kas žiūri.., pedagogai ir kiti svarbūs mūsų ateities kartoms žmonės skursta ir bėga visi iš čia...

kaunietis

Jei ne kauniečiai tai ir šitos valdžios nebūtų, o dabar Kaunui pakišo šygą urodai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS