S. Skvernelis: Konkurencijos tarybos pozicija dėl kainų – keista | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: KONKURENCIJOS TARYBOS POZICIJA DĖL KAINŲ – KEISTA

  • 2

Didinti konkurenciją prekyboje ir stabilizuoti kainų augimą žadantis premjeras sako pasigendantis aktyvių Konkurencijos tarybos veiksmų. Pasak Sauliaus Skvernelio, tarybos laikysena keista ir kai kuriose srityse neatitinkanti valstybės pozicijos.

„Kalbant apie Konkurencijos tarybą, jų atstovai dalyvavo susitikimuose pas mus, tenka tik apgailestauti, kad buvo išsakoma nuomonė, kad viskas čia gerai, kad nieko daryti nereikia, pas mus viskas normalu – kaip yra su kainomis, taip viskas yra gerai. Tai šiek tiek yra keistumo“, – Vyriausybėje žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

„Matyt, mes negirdėjome pastaruoju metu kažkokių tyrimų, kur proaktyviai būtų įsikišta, dalyvauta ar prevenciškai padaryti vienokie ar kitokie veiksmai. (...) Kalbant apie vaistų kainų mažinimą, tai šitos tarybos pozicija yra visiškai kitokia ir neatliepia nei valstybės, nei pacientų pozicijų“, – kalbėjo premjeras.

Paklaustas apie pasitikėjimą tarybos pirmininku Šarūnu Keserausku, premjeras teigė, kad tai yra Seimo kompetencija. 

„Jeigu būtų nepasitikėjimas, tai institucija, kuriai, pabrėšiu, šita Konkurencijos taryba atskaitinga, – o tai yra Seimas – pareikštų kitokią valią. Po (Seimo – BNS) Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pateiktų išvadų atsiradę dėl kai kurių asmenų tam tikrų abejonių ir jos išlieka“, –  sakė S. Skvernelis.

Premjeras kritikos Konkurencijos tarybai išsakė dar praėjusią savaitę, kai susitiko su didžiųjų prekybos tinklų atstovais.

Pirmadienį premjeras pakvietė 12 Europos didžiųjų prekybos tinklų investuoti Lietuvoje. S. Skvernelis nedetalizavo, kokius investuotojus kviečia į Lietuvą.

„Pasirašyta dvylikai galimų potencialių investuotojų ir šiuo atveju mes elgiamės taip pat, kaip ir su visais investuotojais, kuriuos per paskutinius porą metų pritraukėme ir paskatinome ateiti į Lietuvą. Tas derybinis procesas iki investuotojo valios pareiškimo konfidencialus“, – pirmadienį sakė premjeras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį, po susitikimo su Konkurencijos tarybos pirmininku Š. Keserausku, pasiūlė geriau apsaugoti vartotojus nuo klaidinančių reklamų ir užtikrinti sąžiningą konkurenciją. Seimui ji teikia 4-ių įstatymų pataisas.

Š. Keserauskas praėjusią savaitę „Verslo žinioms“ sakė, kad siekiant padidinti konkurenciją prekybos sektoriuje, valstybė privalo šalinti nepagrįstas įėjimo į rinką ar plėtros joje kliūtis, kurios dažnai atsiranda dėl netinkamo reguliavimo.

Jo nuomone, valstybė gali paskatinti naujus investuotojus ateiti į mažmeninės prekybos rinką, jeigu jie nematys tam kliūčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

KOL biudžeto pajamų LIŪTO dalį sudarys PVM, kitaip ir nebus, ir čia JOKIA konkurencijos tarnyba nieko negali, už bet kokias pastangas mažinti kainas iškart gautų per galvą: "KĄ jūs darot, mažėja įplaukos į biudžetą, kas jums leido veikt prieš valstybę?.. (prisimenant anekdotą kodėl milicininkai vaikšto po du, čia žinutė premjero patarėjui: keiskit po truputį PVM visuotiniu apyvartos mokesčiu!)

ji

kaip ekonomikoje nepakaustyta /dulkina/ prekybininku mafija pateikdama kapitalistiniu labirintu /istatymus/ ir visokius potvarkius kuriuos dar dangsto Papirkta /teisesauga/ ir atsimusama i siena o gal tai tik del ivaizdzio daroma juk dabar mavdoje vienas kita /muilint/....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS